Novosti

NK IVANČICA Slavlje u povodu osvajanja naslova prvaka 1. ŽNL i plasmana u viši rang natjecanja

Ponedjeljak

Velikim slavljem, bakljadom i veseljem koje je uslijedilo nakon završetka utakmice u kojoj su u utakmici 25. kola Budućnost iz Vidovca porazili sa 7:2, nogometaši Ivančice obilježili su osvajanje naslova prvaka 1. ŽNL Varaždin i to dva kola prije završetka lige (naslov će postati služben za tjedan dana, nakon utakmica zadnjeg kola).

Na službenoj svečanosti priređenoj nakon završetka utakmice, saborski zastupnik i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić kapetanu momčadi Tomislavu Jagiću predao je veliki pobjednički pehar te uputio čestitke na sjajnom rezultatu svim igračima, treneru Damiru Friščiću i članovima Uprave NK Ivančice na čelu s predsjednikom Josipom Grđanom, koji su svojim radom i zalaganjem pridonijeli uspjehu kluba. Posebne riječi pohvale uputio je i radu Škole nogometa.

Naglasivši da ovakav rad i uspjesi ivanečkog nogometa obvezuju, rekao je da se Grad na njih neće oglušiti.

Istaknuo je da je Grad u proračunu za ovu godinu već osigurao 250.000 kuna za uređenje pomoćnog igrališta koje će NK Ivančici omogućiti ispunjavanje preduvjeta za dobivanje licence za natjecanja u novoj sezoni 2019./2020.

Također, poručio je da će iduće godine za rad sportskih klubova Grad dodijeliti 100.000 kuna više te osigurati dodatnih 50.000 kuna za financiranje kadra koji će u ZŠU-u voditi brigu o svim sportovima od interesa za grad.

U ime ŽNS-a, čestitke pobjedniku uputio je i stručni tajnik Županijskog nogometnog saveza Željko Franić, dok je medalje svim igračima Ivančice i njihovu treneru uručio varaždinski dožupan Tomislav Paljak.

Ivančica je u ovoj natjecateljskoj sezoni suvereno i zasluženo osvojila titulu i to zahvaljujući kvalitetnom radu klupskog vodstva i kvaliteti igrača, koja osjetno odskače u odnosu na ostale momčadi.

Tako se, nakon šest godina koje su obilježile razne turbulencije, NK Ivančica ponovno vraća u jaku međužupanijsku ligu Čakovec – Varaždin.

print