Novosti

RC LANČIĆ-KNAPIĆ Gradonačelnik M. Batinić potpisao ugovor o dodjeli 228.600 € bespovratnih sredstava od Ministarstva sporta i turizma za nastavak radova i dovršetak RC Lančić-Knapić

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić jučer je na prigodnoj svečanosti koju je Ministarstvo turizma i sporta RH organiziralo u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu potpisao ugovor o dodjeli 228.600 eura bespovratnih sredstava za projekt Rekreacijskog centra Lančić—Knapić.

Uz većinski udio gradskih sredstava od 462.350 €, ovime će se omogućiti nastavak radova na uređenju sportsko-rekreacijskih terena i prateće infrastrukture te konačno stavljanje u funkciju RC na atraktivnoj površini kod Matišićevog bajera.

U predstojećoj, 2. fazi, gradit će se igralište za odbojku na pijesku, boćalište, dječje igralište na travi, nadstrešnica (za druženja) u sklopu koje će biti sanitarni čvorovi i prostor za odlaganje rekvizita i alata, zatim, postavit će se i elementi zelene urbane obnove, a slijedi i postavljanje instalacija i krajobrazno uređenje.

Projektom je predviđeno i odmuljivanje Matišićevog bajera i njegovo uređenje za sportsko-rekreativni ribolov.

Početak provedbe projekta predviđen je početkom ljeta, a rok za dovršetka ožujak 2025. godine.

Podsjećamo, u cilju uređenja RC-a, Grad Ivanec iz vlastitih proračunskih sredstava dosad je  izgradio višenamjensko igralište, opremio ga golovima, koševima i mrežama, sagradio prilaznu prometnicu i dva parkirališta (asfaltirano, rešetkasto), tribine za posjetitelje, rasvjetu, vodovodne i elektro priključke itd.

print