Novosti

U suradnji Grada Ivanca i LAG-a Sjeverozapad održana radionica „Naučite izraditi poslovni plan“

Utorak

Dvadesetak poduzetnika, obrtnika, vlasnika OPG-ova i zaposlenih u Projektnom uredu Grada Ivanca sudjelovalo je u radionici „Naučite izraditi poslovni plan“ koju su Grad Ivanec, Poslovna zona Ivanec d.o.o. i Poslovni klub organizirali u suradnji s LAG-om Sjeverozapad.

Na četverosatnoj radionici govorilo se o svim bitnim elementima vezanim uz izradu poslovnog plana te o brojnim primjerima iz prakse.

Osim što je potrebno imati dobru ideju, voditeljica radionice Josipa Zozoli, konzultantica iz tvrtke ISC d.o.o. iz Varaždina, naglasila je da je temeljna okosnica svakog dobrog poslovnog projekta još bolji poslovni plan u kojem poduzetnik u detalje treba isplanirati korake prema željenom rezultatu svog poduhvata.

- Svaki projekt, bio on temelj prijave na programe EU fondova za dodjelu bespovratnih sredstava, ili na nacionalne izvore financiranja, treba imati detaljno isplanirane elemente kojima se ujedno provjerava izvedivost i isplativost zamisli i ideje - naglasili su direktorica Poslovne zone d.o.o. Lana Labaš i Emil Tkalec iz LAG – a Sjeverozapad.

Na skupu je bilo riječi i o isplativosti investicijskog ulaganja, o natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava, o potporama iz drugih izvora, o tržišnoj ocjeni investicijskog projekta i srodnim temama.

print