Novosti

BICIKLIJADA PO IVANEČKOME KRAJU 89 sudionika bicikliralo rutom dugom 34 kilometara

Ponedjeljak

Čak 89 sudionika iz širega ivanečkog kraja, među njima i nekoliko iz Zagreba, u nedjelju je, 28. kolovoza, sudjelovalo na Biciklijadi DŠR-a Salinovec „Med skrajski bregi“.

Vozilo se rutom dugom 34 kilometara Salinovec – Ivanečko Naselje – Ivanec – Kuljevčica - Jerovec – Ribić Breg – Koškovec – Tužno – Radovan – Salinovec (oko 3 sata vožnje), s kraćim odmorom na Ribić Bregu i u Radovanu.

Biciklijadu je organizirao DŠR Salinovec u suradnji s Gradom Ivancem i gradskom Turističkom zajednicom.

Nakon uvodnih riječi prof. Kruna Poje, koji je sudionicima pojasnio pravila biciklijade, sve okupljene pozdravio je izaslanik gradonačelnika Boris Jagetić Daraboš, aktualni voditelj Turističke zajednice grada Ivanca.

S obzirom na to da dio rute salinovečke biciklijade ulazi u obuhvat projekta razvoja cikloturističkih staza, a za koji je ivanečkoj Turističkoj zajednici potporu nedavno odobrila Hrvatska turistička zajednica, B. Jagetić Daraboš u kraćim ih je crtama upoznao s ovim projektom.

-Realizacija prve faze projekta „Cikloturizam u Ivancu“ je u realizaciji. Radi se o ruti koja će povezivati sve potencijale i sadržaje, od prirodnih atrakcija, baštine i povijesnih lokaliteta do OPG-ova, gospodarskih i smještajnih kapaciteta te planine Ivančice. Sve to skupa pridonijet će daljnjem brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada. Cijela dužina trase iznosi oko 80 km – naglasio je Jagetić Daraboš te nazočnima prikazao i novi baner na kome su aplicirana karta i fotografije Biciklijade.

Budući da projekt podupiru HTZ i Grad Ivanec, u ovoj godini slijede izrada idejnog rješenja i prometno tehničkog elaborata s promocijom projekta.

U ime domaćina i organizatora, sudionike je pozdravio i tajnik DŠR-a Stjepan Četrtek. Za sve sudionike osigurane su majice i topli obrok, a i Turistička zajednica grada Ivanca je, uz novčanu potporu, donirala nekoliko promo paketa koji su, zajedno s drugima, podijeljeni na tomboli.

Posebne nagrade dobili su:

  • Vito Cerovčec (2016. god.) i Nesa Lončar (2015.) - mlade nade biciklijade
  • Uzor mladima – Nikola Jelić, 1948. godište
  • Miss biciklijade – Nadica Buzina
  • Oldtimer godine – Zvonko Kušter
  • Otkačenko godine – Vjekoslav Hrman

U DŠR-u Salinovec ističu da su vrlo zadovoljni odazivom na biciklijadu, a posebno veseli i zadovoljstvo svih sudionika dobrom organizacijom ove rekreacijske manifestacije.

print