Novosti

UDRUGA TJELESNIH INVALIDA ILO Održan 19. susret osoba s invaliditetom

Nedjelja

U petak, 5. kolovoza, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec i pod pokroviteljstvom Grada Ivanca u restoranu BVB održan je 19. susret osoba s invaliditetom „Poleg jedne velke gore – Ivanec 2022“. 

U sklopu susreta održane su i rekreacijske discipline primjerene za ovu populaciju, a u kojima su vještine i spretnost okušali članovi šest udruga tjelesnih invalida – iz Međimurske županije, Donje Stubice i Bjelovara, zatim članovi Udruge invalida rada iz Siska, Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina te domaćina, Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec.

Natjecalo se u pet disciplina: na visećoj kuglani, u elektroničkom pikadu, u nabacivanju kuga i srca, belotu te u plesu.

Domaćini su prvo mjesto osvojili u plesu, nabacivanju kruga i srca te u visećoj kuglani. U belotu je najbolji bio kartaški par iz varaždinskog društva, dok su u elektroničkom pikadu najbolji bili Međimurci.

Na svečanosti otvaranja, sve goste i uzvanike pozdravio je predsjednik ivanečke udruge Juraj Putarek.

-Želim da se danas svi lijepo zabavite te da iz Ivanca ponesete lijepe dojmove i uspomene. Zahvaljujem Gradu Ivancu koji nam je iskazao punu podršku, kako u našem radu, tako i u organizaciji ovih susreta – istaknuo je Putarek.

Domaćinima su se obratili te im zahvalili na gostoprimstvu svi pridošli gosti, nakon čega je druženje nastavljeno uz sport, glazbu i dobro raspoloženje.

Organizaciju 19. međunarodnih susreta osoba s invaliditetom financijski je podržao Grad Ivanec, a održana manifestacija jedna je od aktivnosti kojom se ivanečka udruga ILO uključila u program Ljeta u Ivancu.

print