Novosti

Montirane su nove sprave na dječjim igralištima u Šabanovoj ul. i u Malom parku, nabavljene iz donacijskih sredstava HBOR-a

Srijeda

U srijedu, 2. rujna, na dječjem igralištu u Šabanovoj ulici montirane su dvije nove sprave – njihalica za djecu s posebnim potrebama te ljuljačka s košarom stiliziranom u obliku gnijezda. Još jedna ljuljačka s dvije njihalice, od kojih je jedna baby košara, postavljena je  na dječjem igralištu u Malom parku. Riječ je o spravama nabavljenim iz 25.000 kuna donacijskih sredstava koja je Udruga Ivanečko sunce u suradnji s Gradom Ivancem povukla iz natječaja Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Sprave je isporučila i montirala tvrtka Kova iz Velike Gorice, prema uputama arhitektice Zdenke Šarolić, autorice projekata dječjih igrališta, Stjepana Vinceka, savjetnika za komunalno gospodarstvo Grada Ivanca i Danijele Šincek, tajnice Sunca i voditeljice projekta. Iz gradskih službi mole djecu da nove sprave ne koriste još nekoliko dana, dok se beton ne stvrdne.

Kad je riječ o igralištu u Šabanovoj ulici, tu će se još raditi. Naime, tijekom ovog mjeseca tu će biti postavljena i antitraumatska podloga. Ona će također biti nabavljena iz donacijskih sredstava Udruzi Sunce od Zaklade ZAMAH (11.000 kuna) te od njemačke tvrtke Kunzmann (partnera ivanečkog Itasa), koji joj je poklonio 7.500 kuna.

print