Novosti

Ivanečki vitezovi ivanovci na Špancirfestu i na proslavi 265. obljetnice Varaždinske građanske garde

Ponedjeljak

U subotu, 29. kolovoza, u Varaždinu je održan 15. susret povijesnih postrojbi u povodu proslave 265. obljetnice Varaždinske građanske garde. Tom prigodom održan je svečani mimohod gradskim ulicama Varaždina te postrojavanje povijesnih postrojbi na Trgu kralja Tomislava. Na susretu su sudjelovale povijesne postrojbe iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te čak 14 povijesnih postrojbi iz Hrvatske, među kojima i Vitezovi ivanovci kao predstavnici povijesno najstarije postrojbe.

Nakon postrojavanja, postrojbe je pozdravio gradonačelnik Goran Habuš koji je izvršio i njihovu smotru, a potom za njih priredio prijam na kojem su im uručene spomenice.

Ivanečki vitezovi su još jednom ostvarili kvalitetnu i pozitivnu suradnju sa susjedima i pokazali kako njeguju tradiciju te da su samim time prepoznati od strane građana, ostalih povijesnih postrojbi, ali i medija. Tome svjedoči i video zapis dolaska Vitezova ivanovaca na Trg kralja Tomislava, koji je emitiran u večernjem Dnevniku Hrvatske radio televizije Video pogledajte OVDJE.

Gostovanje je realizirano u suradnji s Turističkom zajednicom, a ovom aktivnošću je velikom broju posjetitelja varaždinskog Špancirfesta sjajno predstavljen grad Ivanec i njegova kulturno – povijesna baština.

print