Novosti

Obilježena 30. obljetnica pogibije vukovarskog branitelja Stjepana Vusića

Petak

U srijedu je, 17. studenog, polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom odana počast poginulom vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću koji počiva na groblju u Kamenici.

Stjepan je bio pripadnik Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, a poginuo  je 16. studenog 1991. godine u Borovu Naselju, u pokušaju proboja iz neprijateljskog okruženja.

Uz članove Vusićeve najuže obitelji, suprugu Mariju i sina Kristijana, u povodu obilježavanja tužne obljetnice na njegovo zadnje počivalište cvijeće je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Grada Ivanca koje je predvodio gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem.

Molitvu je predvodio župnik župe Kamenica vlč. Rafael Mikec koji je čitanjima iz Biblije pozvao sve nazočne da u svom svakodnevnom djelovanju sačuvaju vjeru i živo sjećanje na pokojnika te ne dopuste da se izgubi išta od njegovih napora i njegova dara života.

Poginulom kolegi poklonili su se i predstavnici Policijske uprave Ivanec, braniteljskih udruga, vijećnici Gradskog vijeća Ivanec, rodbina drugih poginulih branitelja koji počivaju na ovome groblju i građani.

Svi okupljeni potom su svijeće zapalili i na grobovima ostalih poginulih vukovarskih branitelja iz ove župe, Tome Jambora i Josipa Kapustića,  pripadnika Zasebne postrojbe PU varaždinske, na čijim je grobovima također molitvu vodio vlč. Mikec.

Oni su, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara i civila ubijeni 20. studenog na zloglasnoj Ovčari kod Vukovara.

print