Novosti

DAN LABORATORIJSKE MEDICINE U DJEČJEM VRTIĆU IVANČICE: „Ne bojimo se vađenja krvi u laboratoriju!“

Srijeda

Međunarodni dan laboratorijske medicine, 5. studenog, ove se godine u Hrvatskoj obilježava treći put i to pod vodstvom Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu.

U gradskom Dječjem vrtiću Ivančice taj je dan obilježen danas, u suradnji s mamom polaznice vrtića gđom Anamarijom Đuras, magistrom medicinske biokemije zaposlene u Općoj bolnici Varaždin.

Kako je ove godine obilježavanje ovog datuma posvećeno upravo našim najmlađima (tema LabDay-a je „Pedijatrijska laboratorijska medicina“), cilj svih aktivnosti koje se provode u vrtiću (i u školama) jest da se djeci što bolje približe rad u laboratoriju, da ih se na način primjeren njihovu uzrastu upozna s dijagnosticiranjem bolesti, s vađenjem krvi, promatranjem bakterija pod mikroskopom i sl.

-Mama A. Đuras jako je lijepo djeci približila sve što se radi u laboratoriju, njima na primjeren i zanimljiv način. Mi, mali, samo možemo poslati poruku da se ne bojimo odlaska u medicinski laboratorij niti vađenja krvi. A svim tetama koje rade u laboratorijima čestitamo njihov dan! – poručili su nam mališani i odgojitelji(ce) Dječjeg vrtića Ivančice.

Čestitke i zahvale svim djelatnicima medicinskih laboratorija, koji su u ovim teškim i izazovnim pandemijskim vremenima na samom izvorištu dijagnosticiranja i borbe protiv bolesti, upućuje i gradska uprava Ivanec s gradonačelnikom Miloradom Batinićem.

A što su sve djeca danas vidjela, čime su se bavila i što su naučila – pogledajte u priloženoj galeriji slika.

print