Novosti

Zaposlenice Poslovne zone Ivanec na radionici u Poreču u sklopu EU projekta BOND-2

Srijeda

Zaposlenice Poslovne zone Ivanec d.o.o. - Projektnog ureda za EU fondove, Ana Jagetić i Tamara Kljunić, sudjelovale su na radionici implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika koja je od 25. do 29. listopada održana u Poreču.

Petodnevna radionica, u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO), održana je u sklopu projekta EU projekta BOND-2, odnosno Razvoja mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, vrijednog 50 milijuna kuna.

Svi troškovi edukacije i boravka bili su besplatni, odnosno u cijelosti su financirani iz ovog EU projekta.

Cilj projekta BOND, u kome Poslovna zona sudjeluje od samog početka, jest jačanje ponude profesionalnih usluga za poduzetnike diljem Hrvatske putem umreženih poduzetničko – potpornih institucija, kako bi se osigurala integrirana pomoć malim i srednjim poduzećima u svim stupnjevima razvoja.

Kroz projekt BOND nastoje se smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

U lipnju 2021. godine formalno je osnovana udruga Mreže Bond, a pristupnicu za punopravno članstvo Zone u Mreži na osnivačkoj skupštini potpisala je direktorica Lana Labaš.

Time je Zona postala aktivni sudionik u daljnjem razvoju usluga i aktivnosti za poduzetnike, ali i njihovoj implementaciji na svojem području.

Sudjelovanje u projektnim aktivnostima omogućit će jačanje kompetencija zaposlenika Zone te će oni stečeno znanje pretvoriti u edukacije i savjetodavne usluge za poduzetnike, s posebnim naglaskom na poduzetnike početnike.

Navedene aktivnosti vezane su u daljnje planove razvoja Poduzetničkog inkubatora Ivanec, odnosno virtualnog inkubatora koji je u planu u skoroj budućnosti.

Radionica u Poreču prva je aktivnost druge faze projekta BOND, čije je trajanje planirano do kraja 2023. godine.

U tom razdoblju očekuje se razvoj pet mreža mentora koji će biti na raspolaganju poduzetnicima (početnicima) za savjetodavne usluge i edukacije, kao i certificiranje 15 poduzetničkih potpornih institucija u 11 županija za pružanje standardiziranih usluga namijenjenih poduzetničkom sektoru, a razvijenih kroz projekt BOND.

Standardiziranje usluga omogućit će njihovu ravnomjernu kvalitetu i dostupnost na području cijele Hrvatske, a Zona će se aktivno uključiti u njihov razvoj, a kasnije i primjenu.

print