Novosti

DUBROVNIK Gradu Ivancu međunarodno priznanje za doprinos razvoju poduzetništva!

Petak

Na središnjoj svečanosti dodjele internacionalnih nagrada i priznanja za kreiranje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, a koja je održana u sklopu 7. regionalnog summita poduzetnika Srednje i JI Europe „300 najboljih“ u Dubrovniku, sinoć je Gradu Ivancu dodijeljena međunarodna Nagrada i Priznanje  „Globallocal“.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicama u Srednjoj i JI Europi za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja.

Kako se ističe u obrazloženju, Gradu Ivancu ova je nagrada dodijeljena za programe razvoja Poslovne i Industrijske zone Ivanec te druge aktivnosti za potrebe poduzetništva.

U ime Grada, nagradu je primila mr. sc. Lana Labaš, direktorica gradske tvrtke Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Odluku o laureatima donio je Međunarodni komitet koji čini 16 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije, poduzetništvo, lokalni i regionalni razvoj i dr., a koji dolaze iz Austrije, Švicarske, Njemačke, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Nagrade se inače, dodjeljuju u pet različitih kategorija.

Napominjemo da ova dodjela nagrada nije bila vezana ni uz kakav javni poziv ili natječaj na koji bi se Grad kandidirao, već kandidate predlažu međusobno umrežena stručna tijela sastavljena od stručnjaka spomenutih profila.

-Veseli nas što su od strane neovisnih institucija ponovno prepoznati dugogodišnji sustavni napori i rad koje Grad Ivanec i Poslovna zona ulažu upravo u kreiranje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva te za brendiranje Ivanca kao sredine koja s poduzetnicima gradi i razvija kooperativne odnose, a sve u cilju razvitka gospodarstva – izjavio je tim povodom  gradonačelnik Milorad Batinić.

 To, između ostalog, potvrđuje dolazak sve više novih ulagača u Ivanec, a jednako tako i najnovije inicijative gradske uprave o kojima smo već izvještavali, a koje idu u pravcu pripreme terena za ulagače koji su iskazali interes za poslovna ulaganja u Ivancu.

Riječ je o predstojećoj gradnji dviju novih prometnica (u Industrijskoj zoni i spoj M. Hrga – Gundulićeva) u cilju otvaranja novih građevinskih parcela za poslovne ulagače kao i o aktiviranju nove građevinske zone Gmajna (od INA-ine benzinske crple prema Ivanečkom Naselju) ne samo za građane, već i za poslovne korisnike i to modelu po kojem je aktivirana i Preradovićeva ulica.

-Ovo je veliko priznanje i zato ga posvećujem svima koji su u Ivancu prepoznali nešto novo, bolje i kvalitetnije. Ujedno, zahvaljujem cijelom gradskom timu i Poslovnoj zoni na dosad uloženom trudu, jer ovo je i njihova nagrada – poručio je gradonačelnik Batinić.

U kategoriji lokalnih zajednica priznanja su, osim Gradu Ivancu, dodijeljena još samo nekolicini lokalnih zajednica i institucija iz Hrvatske i to gradovima Poreč i Ludbreg te Razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije.

print