Novosti

TURIZAM Odličan početak edukacija za privatne iznajmljivače u turizmu – odazvali se poduzetnici-početnici

Srijeda

U utorak, 12. listopada, u dvorani Poduzetničkog inkubatora održana je prva od predviđenih triju edukacija namijenjenih privatnim iznajmljivačima u turizmu. 

Odazvalo joj se dvadesetak sudionika, pri čemu veseli podatak da su svi mladi poduzetnici-početnici koji tek kreću u realizaciju svojih turističkih inicijativa na području grada Ivanca.

A upravo njima i jest primarno namijenjena ova besplatna edukacija (uz, dakako, već postojeće iznajmljivače) koju je Poslovna zona Ivanec u suradnji s Gradom osmislila na način da ih, korak po korak, provede kroz sve zakonske, administrativne, financijske i druge propisane uvjete za pokretanje djelatnosti i poslovanje, uključujući i bespovratne izvore financiranja koji im stoje na raspolaganju.

Uz direktoricu Poslovne zone Lanu Labaš, sve okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. 

Uz osvrt na rastući interes gostiju za kontinentalni turizam i sve dinamičnije aktivnosti Grada Ivanca po pitanju razvoja turizma na našem području, podsjetio je da poduzetnicima u turizmu, a posebno mladima, na raspolaganju stoje poticaji iz gradskog Programa turističkih potpora.

Glavna tema edukacije jučer su bili zakonski i administrativni te poslovni uvjeti koje je potrebno ispuniti kod pokretanja djelatnosti i imati na umu kod vođenja financijskog poslovanja. 

O tome je odlično predavanje održala poslovna savjetnica Monika Petrovečki.

Edukacija se nastavlja danas (od 18 do 20 sati), kada će o uvjetima kategorizacije objekata, dobivanja dozvole za rad i drugim procedurama govoriti Martina Car Matišić iz županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Voditelj Turističke zajednice Boris Jagetić Daraboš govorit će o institucionalnoj podršci turizmu i iznajmljivačima, a nakon toga će voditelji EU projekata Tamara Kljunić i Nikola Turčin iz Poslovne zone nazočne upoznati s mogućnostima financiranja iz gradskih, nacionalnih i EU izvora koji na raspolaganju stoje privatnim iznajmljivačima.

Edukacija završava sutra, predavanjima o temama vezanim uz kvalitetu usluge, komunikaciju s gostom i marketing destinacije. O tomu će govoriti privatna iznajmljivačica Zdenka Šarolić, licencirani turistički vodič Mirjana Bračko i direktorica Poslovne zone Lana Labaš.

Ako ima još zainteresiranih koji bi htjeli pratiti današnja i sutrašnja predavanja, svi su dobro došli i mogu se uključiti u edukacije u prostorima Poduzetničkog inkubatora, Nazorova 6/II.

print