Novosti

VINOGRADSKA UL. Započeli radovi na oborinskoj odvodnji, slijede radovi u Bistrici, Rajterovoj i Matoševoj ul.

Srijeda

U ivanečkoj Vinogradskoj ulici danas su započeli radovi na uređenju oborinske odvodnje.

Radovi su počeli kod kbr. 51, gdje je bilo potrebno riješiti problem zadržavanja voda na cesti, a koje su posebno velike probleme pričinjavale u zimskim mjesecima, gdje su se zaleđivale (upravo na raskrižju) i predstavljale opasnost za sigurnost u prometu.

Sanacija ove površine izvodi se polaganjem drenažne cijevi promjera 110 mm, a koja je postavljena u duljini od oko 100 metara, sa spajanjem u slivnik.

Radovi će se idućih dana izvoditi na još nekoliko lokacija u Vinogradskoj ulici, gdje će se također rješavati problemi koje građanima pričinjavaju oborinske vode.

Vinogradsku je danas obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove Stankom Rožmanom i s drugim suradnicima iz gradske uprave te s voditeljem radova Davorom Galićem iz Ivkoma d.d., čiji djelatnici izvode radove.

Obišli su i lokacije na kojima će se idućih dana raditi, a građani Vinogradske ulice su u razgovoru s gradonačelnikom i suradnicima skrenuli pažnju na još nekoliko problematičnih mjesta.

Stoga se na licu mjesta odmah i razgovaralo o mogućim načinima rješavanja problema na lokacijama na kojima je, očito je, nužno intervenirati kako bi se spriječilo da građanima oborinske vode ulaze u dvorišta i poplavljuju im podrume.

Uz Vinogradsku ulicu, u predstojećem razdoblju oborinska odvodnja uređivat će se u još nekoliko ulica u Ivancu – u Bistrici te u Rajterovoj i Matoševoj ulici.

Svi radovi financiraju se iz gradskog Programa gradnje i održavanja građevina javne odvodnje oborinskih voda.

print