Novosti

Održana svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih ekipa grada Ivanca za 2020. godinu

Ponedjeljak

S obzirom na to da zbog epidemiološke situacije početkom ove godine nije bila održana tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih ekipa grada Ivanca za 2020. godinu, gradska Zajednica sportskih udruga je iskoristila poboljšanje epidemioloških prilika te u petak, 2. srpnja, na Ribičkom domu i službeno proglasila najbolje te im dodijelila prigodne nagrade i priznanja.

Proglašenju najsportaša i ekipa odazvao se gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem te glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač sa suradnicama. 

Sve okupljene sportaše i goste na početku je, u ime domaćina, pozdravio predsjednik ZŠU-a Josip Šimunek.

Najboljim sportašima grada Ivanca u 2020. proglašeni su Patrick Fodrek, član 1. seniorske ekipe RK Ivančica te Barbara Habek, kapetanica ŽOK-a Ivanec.

Zasluženo, jer Fodrek je jedan od najboljih igrača i strijelaca RK Ivančice, dok je B. Habek,  osvajanjem 1. mjesta u 2.HOL, svoju ekipu odvela u viši rang natjecanja – u 1. B HOL.

Prva seniorska momčad NK Ivančice, član 4. lige Čakovec –Varaždin, izabrana je za najbolju mušku ekipu, dok je u ženskoj konkurenciji ovaj naslov osvojila 1. seniorska ekipa ŽOK-a Ivanec. 

Što se tiče NK Ivančice, momčad se plasirala u viši rang natjecanja, u jesenskom dijelu prvenstvene sezone 2019./2020.osvojila je 2. mjesto u ligi i bila je finalist Županijskog kupa.

ŽOK Ivanec pak je sezoni 2019./2020. u 2. HOL bio prvi, odigrao je 17 utakmica i u svih 17 pobijedio te se izravno plasirao u viši rang natjecanja.

Dobitnik Nagrade za životno djelo je Franjo Harjač, dugogodišnji tajnik RK Ivančice. Sportom se počeo baviti još kao 12-godišnji dječak i to kao pionir u NK Ivančici. U klubu je prošao kroz sve selekcije, od pionira do igrača u 1. seniorskoj ekipi. Nakon što ga je iz aktivne igre udaljila ozljeda, rad je nastavio u Izvršnom odboru NK te tijekom idućih 10 godina s klubom putovao na utakmice i u njemu obnašao brojne dužnosti. Od 1987. uključio se u rad RK Ivančice, u kojoj je bio i tehnički logističar, ekonom te još uvijek, dugogodišnji tajnik. Još je neumoran, a nadalje ga nadahnjuje rad s djecom, u kojima vidi budućnost kluba i ivanečkog rukometa. 

 

Titula najboljeg mladog sportaša pripala je Leu Habeku (NK Ivančica), kapetanu ekipe U -11 i U - 13, koji je bio proglašen najboljim igračem 1. NL, središte Sjever.

Karla Grudenić, članica  ŽOK-a Ivanec, okitila se naslovom najbolje mlade sportašice. Članica je prve seniorske ekipe, iza sebe ima sedam nastupa na državnim prvenstvima i cijeli nizosvojenih prvih mjesta u svim ligama mlađih kategorija.

Najboljom mladom muškom ekipom proglašena je momčad RK Ivančice, godište 2010., koja je osvojila 2. mjesto u 1. HRL mini-rukometa te na državnom prvenstvu u Karlovcu osvojila srebrnu medalju, što u 50-godišnjoj povijesti RK za rukom nije pošlo nijednoj ekipi. 

U ženskoj konkurenciji naslov najbolje osvojila je ekipa ŽOK-a Ivanec, godište 2009., koja je osvojila srebrnu medalju na državnom prvenstvu u mini-odbojci u Zadru. 

Zlatnim plaketama nagrađeni su Mladen Brežni (DŠR Salinovec), Branimir Jagetić (ŠRD Ivanec), Vladimir Kutnjak (RK Ivančica) i Siniša Krajač (glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, lokalni sport).

Nagrade su primila i sedmorica perspektivnih mladih sportaša:Luka Hlevnjak (RK Ivančica), Juraj Brežnjak (NK Mladost Margečan), Patricia Belač (ŽOK Ivanec), Teo Martinčević(NK Ivančica), Anja Capek (SŽRK Ivanec), Luka Petak (Karate klub) i Filip Lončar (Tae kwon do Hwarang).

Nadalje, godišnje nagrade dobili su Ivan Hrg (ŽOK), Vedran Huđ (RK Ivančica) i Nedeljko Lončar (DŠR Salinovec), a posebne nagrade - Josip Cerjan (Planinarski klub Ivanec),Marina Grudenić (ŽOK) i Damir Križnjak (Karate klub Ivanec).

Diplomu su primili Ivica Hlevnjak i Kristijan Danjko (RK Ivančica), Ankica i Tomislav Gotić (PK Ivanec), Ivana Borovečki (Trkački klub Ivančica) i Igor Sedlar (NK Mladost).

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Batinić te sportašima i dobitniku Nagrade za životno djelo F. Harjaču uputio čestitke na njihovim uspjesima, postignućima i radu koji ulažu u sport te najavio da će Grad i dalje biti kvalitetna logistika razvojusporta i sportske rekreacije.

Potvrdio je da će Grad ove godine stvoriti uvjete za rad Škole nogometa u Salinovcu (pomoćno igralište, oprema, montažni objekti za svlačionice i tuševe) te da će do kraja ove godine kvalitetno riješiti i prostorni problem (svlačionice i tuševi) na nogometnom stadionu u Ivancu.

print