Novosti

U POVODU DANA VATROGASTVA I SV. FLORIJANA DVD-u Gačice novo vozilo za prijevoz vatrogasaca

Srijeda

Dan vatrogastva i nebeskog zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana na području grada Ivanca obilježen je skromno, u skladu s epidemiološkim preporukama Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

U 8.30 sati, u trajanju od jedne minute, oglasile su se sirene na vatrogasnim vozilima te su ispred vatrogasnih domova zapaljene svijeće u znak sjećanja na umrle i poginule vatrogasce.

U prijepodnevnim satima izaslanstvo Vatrogasne zajednice grada Ivanca je, u spomen na sve njih, zapalilo lampaše ispred središnjeg križa na gradskom groblju Ivanec.

Tijekom svibnja, koji se obilježava kao Mjesec zaštite od požara, vatrogasci s područja grada provodit će preventivne aktivnosti pregleda hidrantske mreže i uvježbavanja operativnih snaga u matičnim vatrogasnim društvima, a planiraju se i posjeti dječjih vrtića i škola.

Kako stvari stoje, ova će godina biti druga godina zaredom u kojoj će izostati javne pokazne vježbe, dani otvorenih vrata i druge aktivnosti kojima su vatrogasci obilježavali Mjesec zaštite od požara. 

Razlog za slavlje imali su članovi DVD-a Gačice, koji su jučer u prostorijama Državne vatrogasne škole u Zagrebu preuzeli jedno od 75 kombi vozila financiranih od strane Ministarstva poljoprivrede, iz prikupljene naknade za općekorisne funkcije šuma.

Vozilo je trebalo još krajem 2020. doći u prostorije DVD-a, međutim zbog koronavirusa isporuka se odužila. DVD Gačice je jedino vatrogasno društvo s područja grada Ivanca koje do sada nije raspolagalo vozilom za prijevoz ljudi.

Isporukom vozila uvelike će im biti olakšano odrađivanje vatrogasnih intervencija, ali i prijevoz vatrogasaca na natjecanja i druge aktivnosti.

print