Novosti

IVANEC POMAŽE BANOVINI Na teren upućen građevinski materijal, hrana, skuplja se suđe…

Subota

Građani s područja cijelog grada Ivanca i preko novogodišnjih dana su u humanitarnoj misiji, ujedinjeni u nastojanju da pomognu stanovništvu potresom razorenih naselja na Banovini.

Teško je reći tko ne pomaže jer u ovoj teškoj situaciji svatko želi dati doprinos i solidarizirati se sa sugrađanima u ovoj, nezamislivo teškoj situaciji. 

Pomažu građani koji na razna sabirna mjesta i u Crveni križ donose sve neophodno što može pomoći stradalnicima, pomažu udruge i sportski klubovi, pojedinci koji vlastitim prijevozom na lice mjesta odvoze građevinski materijal, abrojni volonteri stradalnicima pomažu na licu mjesta…

Velika pošiljka građevinskog materijala koji daruju pojedini poduzetnici našeg kraja, sa crijepom, limom, letvama, vapnom i sitnim građevinskim materijalom sutra putuje u Marinbrod, teško stradalo selo kod Gline. 

U to selo sutra kreće i pošiljka suđa koje je danas Ivanec prikupljao na gradskoj špici. Mještani razorenih sela požalili su se da nemaju iz čega jesti pa su danas do 12 sati Ivančani darivali tanjure, lonce, zdjele, pribor za jelo i dr. Skupljena su dva kombija robe.

Danas od 12 do 20 sati suđe se prikuplja i u staroj školi u Stažnjevcu pa će objedinjena donacija sutra krenuti prema Glini.

Iz Rukometnog kluba Ivančica također poručuju da će je još jedna velika donacija hrane, higijenskih potrepština, deka i kvalitetne odjeće spremna za isporuku Banovini.

I Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec sa svojim djelatnicima i volonterima u punom je pogonu; osim pošiljki hrane, higijenske i druge robe, na teren je uputilo i svoje volontere koji će građanima pružati psihosocijalnu pomoć i pomagati u evakuacijskim centrima.

GDCK Ivanec poziva sve građane koji žele donirati robu da je donesu u prostorije Crvenog križa. Možete donirati hranu, higijensku robu, grijalice, električne kabele, agregate i dr., a u pomoć su pozvana i poduzeća i obrtnici.

Lijepo je što su se u akciju uključili i građani doseljeni u Ivanec, a koji su pomoć inicirali i u svojim rodnim mjestima. Tako je jedna građanka rodom iz općine Sveti Ivan Žabno organizirala prikupljanje stočne hrane u selima Štefanci i Damjani, a uz pomoć volontera (i) s našeg područja šleper s 36 roto bala sijena i kombi kukuruza i ječma krenuo je prema Glini kako bi isporučio hranu za gladnu stoku.

print