Novosti

M. BATINIĆ PREDLAŽE GRADSKOM VIJEĆU Poduzetnike kojima je zabranjen rad osloboditi plaćanja odvoza otpada

Utorak

Gradonačelnik Milorad Batinić uputio je na donošenje Gradskom vijeću Ivanca Zaključak kojim predlaže da se svi poduzetnici i obrtnici kojima je obavljanje djelatnosti u aktualnoj epidemijskoj situaciji zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, oslobode obveze plaćanja odvoza miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

S obzirom na to da je obustavljen rad većini poslovnih subjekata koji se bave uslužnim djelatnostima, pa slijedom toga oni ne posluju i ne stvaraju otpad - a da Zakon o održivom gospodarenju otpadom i Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom ne predviđaju mogućnost da se ugovorenim korisnicima ne ispostavi račun za javnu uslugu – Batinić predlaže da za navedene poduzetnike i obrtnike račune za odvoz otpada iz proračunskih sredstava podmiri Grad Ivanec.

To bi ujedno bila nova mjera kojom Grad nastoji poduzetnicima dodatno ublažiti štete koje trpe zbog toga što im je obavljanje djelatnosti privremeno zabranjeno.

Ukoliko vijećnici prihvate ovakav prijedlog, njime će biti dopunjena integralna Odluka o mjerama potpora Grada Ivanca u vrijeme trajanja ograničenja izazvanih virusom COVID-19, koju je Gradsko vijeće usvojilo na sjednici 2. travnja.

Slijedom takve odluke, Vijeće bi trebalo donijeti i dopunjenu Odluku o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada.

O prijedlozima spomenutih odluka će se već sutra (srijeda, 22. travnja) elektroničkim glasovanjem na svojoj 34. sjednici očitovati vijećnici Gradskog vijeća Ivanec.

print