Novosti

Grad Ivanec priredio tradicionalno božićno druženje i darivanje za 930 najstarijih sugrađana

Srijeda

Veliko mnoštvo najstarijih građana s cijelog administrativnog područja Ivanca jučer se odazvalo pozivu Grada Ivanca te se u dosad rekordnom broju okupilo na tradicionalnom božićnom druženju u velikoj dvorani KTC-a.

Na druženje je bilo pozvano 930 građana starijih od 76 godina (rođenih zaključno s 31. prosinca 1943.), a unatoč poodmakloj dobi i zdravstvenim problemima, raspoloženje je bilo odlično.

Najstarije sugrađane pred KTC-om su dočekali pojedini gradski vijećnici kojima su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Lidija Kozina i Branko Putarek te predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek, kao i članovi Udruge za sport i rekreaciju Stažnjevec te im uručili poklon vrećice s prehrambenim artiklima i uputili čestitke u povodu nadolazećih blagdana.

Ove godine dar im je uručen u platnenim vrećicama označenim novim logom Ivanca kao Planinarskog grada, a zahvaljujući povećanju sredstava slijedom nedavnog rebalansa proračuna za ove namjene, sadržaj vrećica ove je godine bio bogatiji nego lani.

Druženje je potom nastavljeno u dvorani KTC-a, gdje se velikom mnoštvu okupljenih obratio gradonačelnik Milorad Batinić.

-Drago mi je da vas se ove godine na ovom druženju okupilo više negoli prethodnih godina. Kao što i sami vidite, Grad puno radi na boljitku svih građana. Gradimo društvene domove, infrastrukturu, asfaltiramo ceste, sada postavljamo i klizalište ispred Gradske vijećnice i tako nastojimo osigurati primjerene sadržaje za sve generacije naših građana. Pozivam vas da idućih dana dovedete vaše unuke na klizalište te da i sami uživate u atmosferi adventa u Ivancu – poručio je gradonačelnik te sugrađanima čestitao Božić i u Novoj im godini poželio što bolje zdravlje.

U nastavku su živ plesni program izveli članovi KUD-a Salinovec te koreografijom sastavljenom od spleta izvornih narodnih plesova, razveselili nazočne.

Druženje je potom nastavljeno uz večeru, gemište i sokove te glazbu sastava Stari zajci.

Bilo je to još jedno lijepo druženje kojim je Grad Ivanec produljio dugogodišnju tradiciju okupljanja naših najstarijih građana.

Sve one koji nisu jučer u KTC-u preuzeli svoje poklon vrećice obavještavamo da ih njihovi pokloni čekaju u Gradskoj vijećnici Ivanec, gdje ih mogu podići u radnom vremenu gradske uprave od 7 do 15 sati.

Sa sobom je potrebno ponijeti pozivnicu koja je svakom uzvaniku bila poslana na osobnu adresu.

print