Novosti

HTZ, GRAD IVANEC I TURISTIČKA ZAJEDNICA Uređuje se planinarsko odmorište na Žganom vinu

Četvrtak

Kod izvorišta Žgano vino (kod interpretacijske ploče o Ivančici) u tijeku su radovi na izgradnji odmorišta za planinare i izletnike.

Zapušten prostor na kome je prethodno bila šikara iskrčen je i očišćen; sagrađen je kameni potporni zid i uređena podloga na koju će se postaviti masivni drveni stolovi i klupe, dok će još nekoliko klupa biti postavljeno uz samu šetnicu.

Ove aktivnosti provodi Turistička zajednica grada Ivanca, koja je radove povjerila Ivkomu d.d.

Izvođenje radova financira se iz bespovratne potpore od 50.000 kuna koju je TZ Ivanec povukao iz javnog poziva HTZ-a „Potpore TZ-ima za programe na turistički nerazvijenim područjima u 2019.“.

Dio sredstava za gradnju odmorišta osigurao je i Grad Ivanec, a dio je iz vlastitih izvora izdvojila i Turistička zajednica grada Ivanca.

Inače, iz navedenih potpornih sredstava HTZ-a financirano je i postavljanje putokaza i interpretacijskih ploča na više lokaliteta širom grada, o čemu smo nedavno izvijestili.

Radovi na gradnji odmorišta počeli su u srpnju, a voditelj Turističke zajednice Boris Jagetić Daraboš njihov završetak očekuje do kraja ovog mjeseca.

Gradnja sličnih odmorišta u planu je i na drugim lokalitetima na kojima su postavljene interpretacijske ploče – na Sv. Duhu i na Gradišću.

print