Novosti

Poslovna zona edukator na Regionalnim danima EU fondova, a uz Grad Ivanec, i izlagač na Sajmu EU fondova u Gudovcu

Ponedjeljak

Poslovna zona Ivanec d.o.o. i Grad Ivanec u subotu, 30. ožujka sudjelovali su na Sajmu EU fondova u Gudovcu i dio su aktivnosti za koje je Poslovna zona odabrana i angažirana za sudjelovanje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i Poslovnog dnevnika.

Sajam je održan u sklopu Proljetnog poljoprivrednog sajma, a ove je godine okupio više od 500 izlagača iz 10 zemalja.

Kao i svaki put dosad, Poslovna zona i Grad Ivanec predstavili su se zajedno sa zainteresiranim ivanečkim poduzetnicima, a posebno su kroz zajednički promotivni materijal predstavljeni odobreni EU projekti poduzetnika, za koje je uspješne prijave izradio Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

Svi zainteresirani imali su priliku razmijeniti znanja i iskustva te saznati na koji su način drugi poduzetnici ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova.

Također, kao primjer dobre prakse Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. predstavili su i vlastite EU projekte svim zainteresirani posjetiteljima, ali i potencijalnim budućim prijaviteljima.

Ove je godine održavanju Sajma EU fondova u Gudovcu prethodilo održavanje Regionalnih dana EU fondova u Bjelovaru.

Manifestacija je održana 28. ožujka u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, a kao aktivni dionik ove je godine od strane Poslovnog dnevnika i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU angažirana Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. mr. sc. Lana Labaš i certificirana voditeljica za pripremu i provedbu EU projekata Ivana Plahtarić za sve su zainteresirane sudionike održale interaktivnu radionicu "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?".

Sudionicima su tako na jednostavan i stručan način predstavljeni preduvjeti za prijavu na natječaje te imali su priliku dobiti osnovne informacije o tome kako izraditi projektni prijedlog.

Na razumljiv je način obrađena i tema o pripremi natječajne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te je razloženo na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi.

Navedeni je angažman dio proaktivne politike Grada Ivanca usmjeren na poticanje i promociju poduzetništva, a također je i dio aktivnosti povezan s provedbom nešto više od pola milijuna kuna vrijednog projekta „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“.

Foto: Damir Špehar, Pixsell

Povezani dokumenti

print