Novosti

Grad Ivanec 63 učenika i 14 mentora nagradio izletom u Nin i Zadar

Srijeda

U skladu s višegodišnjom praksom da učenike osnovnih škola i Srednje škole Ivanec koji ostvaruju naročite rezultate na županijskim i državnim natjecanjima nagradi jednodnevnim izletom u hrvatske nacionalne parkove kao i na druge poznate turističke i kulturne lokacije, Grad Ivanec i ove je godine financirao jednodnevni izlet za najuspješnije učenike i njihove mentore.
I dok su proteklih godina za njih upriličeni izleti na slapove Krke, na Plitvička jezera i Sjeverni Velebit, ove su godine nagrađeni izletom u Nin i Zadar.

Na izletu je bilo 63 učenika iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec koji su u šk. godini 2017./2018. postigli izvanserijske rezultate na natjecanjima iz matematike, tehničke kulture, njemačkog jezika, povijesti, zborskog pjevanja te u odbojci, kao i 9 učenika Srednje škole Ivanec, koji su postigli uspjehe u natjecanjima iz matematike, povijesti i njemačkog jezika.

Na izletu je bilo i 14 mentora.

Kako javljaju iz Srednje škole, učenici su najprije razgledali Solanu Nin, čija se proizvodnja temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli, a potom i Muzej soli. Prošetali su starim hrvatskim kraljevskim gradom i razgledali njegove znamenitosti, dok su u Zadru obišli Trg pet bunara, Forum, Narodni trg s vijećnicom,  katedralu sv. Stošije, crkvu sv. Donata, benediktinski samostan, Morske orgulje i Pozdrav Suncu te zahvalili Gradu što je ponovno na ovako lijep način zahvalio učenicima i njihovim mentorima za sav trud koji su uložili u promociju svojih škola i svojega grada.

print