Novosti

Gradu Ivancu 100.000 bespovratnih kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Utorak

Dobra vijest iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU: Grad Ivanec povukao je 100.000 bespovratnih kuna za projekt prenamjene postojećeg prostora u ivanečkoj Ulici Vladimira Nazora 6 u prostore Poduzetničkog inkubatora.

Listu od ukupno odabrana 93 projekta iz cijele Hrvatske, među kojima je i projekt Grada Ivanca, resorno je ministarstvo objavilo krajem prošloga tjedna, a već sutra će i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić na svečanosti u Ministarstvu regionalnog razvoja potpisati ugovor o sufinanciranju projekta.

Ova potpora će, uz vlastita proračunska sredstva, omogućiti kompletno unutarnje uređenje prostora na drugom katu zgrade u Nazorovoj 6 (zgrada ispostava HZZO-a i HZMO-a) koje je Grad Ivanec od vlasnika, Republike Hrvatske, bez naknade dobio na dugoročno korištenje od 99 godina.

Projekt predviđa preuređenje sadašnjih ureda u multifunkcionalni prostor Poduzetničkog inkubatora, koji će se staviti na raspolaganje start upovima i poduzetnicima-početnicima kako bi im se u prvim godinama olakšalo pokretanje novog posla.

Također, dio prostora koristit će i Projektni ured za EU fondove Grada Ivanca kao poslovna i savjetodavna podrška korisnicima Poduzetničkog inkubatora, ali i cijeloj lokalnoj poslovnoj zajednici.

Uz urede, projektom je predviđeno i uređenje velike dvorane za poslovne sastanke, održavanje radionica, savjetovanja, predavanja i drugih gospodarskih aktivnosti za poduzetnike.

U suradnji s Gradom, projekt je pripremio i aplicirao na javni poziv iz Programa podrške regionalnom razvoju Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

Voditeljica projekta je mr. sc. Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o.

print