Novosti

Šestotinjak sudionika pohodilo na Ivančicu u sklopu akcije Kretanje - zdravlje

Utorak

34. put zaredom u nedjelju, 30. srpnja, Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec organiziralo je rekreativno – planinarsku akciju „Kretanje – zdravlje“. U organizaciji, ivanečkim su planinarima pomogli Društvo za sportsku rekreaciju Ivanec te Društvo prijatelja narodnih običaja Maska.

Šestotinjak sudionika akcije ranom je zorom krenulo za zdravlje iz centra Ivanca preko Mrzljaka sve do vrha Ivančice. Na vrhu je za sve zainteresirane sudionike pripremljeno sportsko nadmetanje u nekoliko disciplina među kojima se ističu: viseća kuglana, skok u dalj, pikado te povlačenje užeta, a novi – stari ukupni pobjednik i ove je godine bilo Društvo za športsku rekreaciju Lančić - Knapić. Drugo mjesto pripalo je Udruzi građana Prigorec, a treće Društvu za športsku rekreaciju Salinovec. Kako i priliči pravim sportskim nadmetanjima, dodijeljeni su pehari i medalje najboljima.

Članice udruge Maska uz operativnu pomoć pobrinule su se da ova rekreativna akcija sadrži dašak povijesti i tradicije pa su tako na kratko postale coprnice sa Černih mlaka koje su plašile rekreativce i izletnike te su im na taj način vjerodostojno prenosile i prepričavale najpoznatiju legendu vezanu uz Ivančicu.

Ova tradicionalna akcija održava se s ciljem promocije i poticanja građana na fizičku aktivnost, posebice na hodanje i planinarenje. Hvale je vrijedno što se kultura zdravog načina života u Ivancu promovira kroz planinarstvo jer Ivančica je najveći potencijal i biser ivanečkog kraja.

S obzirom na velik interes i odaziv sudionika, iz HPD - a najavljuju da su pripreme za 35. akciju „Kretanje – zdravlje“ već započele.

print