Novosti

Čelnici Ivančne Gorice i Ivanca potpisali Izjavu o partnerskoj suradnji na projektu u sklopu INTERREGA Slovenija – Hrvatska

Srijeda

Načelnik Općine Ivančna Gorica Dušan Strnad i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić u ivanečkoj Gradskoj vijećnici u utorak su, 25. travnja, potpisali Izjavu o partnerskoj suradnji na projektu u sklopu INTERREGA Slovenija – Hrvatska.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik načelnika Ivančne Gorice Tomaž Smole sa suradnicima Majom Lampret i Gašperom Stoparom, zatim, zamjenik gradonačelnika Ivanca Čedomir Bračko, pročelnici Marina Držaić, Maja Darabuš, Ljiljana Risek i Stanko Rožman te direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš.

Potpisivanjem ove izjave dvije lokalne sredine potvrdile su suradnju na zajedničkom projektu koji obuhvaća modernizaciju Muzeja na otvorenom – Jurčičeve domačije na Muljavi (Ivančna Gorica) i nastavak razvitka projekta Muzeja planinarstva (Ivanec), s ciljem razvitka međugraničnog turističkog proizvoda.

Kako je tom prilikom istaknuto, osnovu partnerske suradnje na ovom projektu obje sredine našle su u nizu specifičnih dodirnih točaka u vlastitoj povijesnoj i kulturnoj tradiciji. Smatrajući da su prepoznate vrijednosti solidan temelj na kojima mogu nastaviti zajednički rad na njegovu razvitku, čelnici dviju lokalnih sredina su ujedno izrazili želju za poticanje daljnjih kontakata i susreta na gospodarskom, kulturnom, turističkom i sportskom planu.

Treba naglasiti da je ovaj sastanak bio već treći dosad održan partnerski susret. Pošto su se timovima koji će operativno raditi na projektu prvi put pridružili čelnici D. Strnad i M. Batinić, prije službenog potpisivanja izjave održan je radni sastanak predstavnika dviju uprava.

Uz detaljnije upoznavanje i informiranje, na njemu je bilo riječi i o terminskom planu predstojećih aktivnosti. Taj je plan već detaljno razrađen, a predviđa intenzivan radni tempo i pripremu zajedničkog projekta do 30. lipnja, kako bi već u srpnju bio spreman za kandidiranje.

Nakon službenog dijela skupa, domaćini su svojim gostima obišli Muzej planinarstva, poveli ih u obilazak Poslovne zone – Ivanec istok i Industrijske zone, a tijekom druženja i razgovora razmijenili su cijeli niz informacija, podataka i iskustava potrebnih u cilju što boljeg operativnog ulaženja u predstojeći projekt. Inače, na INTERREG se mogu prijaviti projekti u od 100.000 eura do 2 milijuna eura, a u tom vrijednosnom rasponu bit će i spomenuti zajednički projekt Ivančne Gorice i Ivanca.

print