Novosti

Počelo uređivanje terena za gradnju društvenog doma za MO-e Gečkovec i Vuglovec

Četvrtak

Na površini pokraj sportskog igrališta u Vuglovcu počeli su radovi na pripremi terena za gradnju društvenog doma za potrebe stanovnika mjesnih odbora Vuglovec i Gečkovec. Radovi se obavljaju na čestici u vlasništvu Grada Ivanca, površine 1.900 četvornih metara.

Odstranjeno je raslinje, skinut je površinski sloj, a slijedi izvođenje zemljanih radova i iskopi do određene dubine te nasipavanje kamenim materijalom. Uredit će se i drenaža i odvodnja oborinskih i ocjednih voda.

- Nakon izvođenja pripremnih radova, teren ćemo ostaviti da se slegne, a nastavak radova slijedi krajem ljeta, kada počinje gradnja temelja budućeg objekta. Prethodno će se do gradilišta sagraditi pristupna makadamska cesta – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić koji je gradilište obišao na sam dan početka radova, u utorak, 11. travnja.

Kao i ostali društveni domovi na području grada Ivanca, i ovaj će se graditi fazno. Ove godine bit će sagrađeni temelji, a iduće godine objekt će se sagraditi i staviti pod krov.

Početak radova obradovao je stanovnike ovoga kraja, to više što je izgradnja društvenog doma kojim bi se koristili stanovnici oba mjesna odbora dogovarana još prilikom izgradnje sportskog igrališta, koje također koriste rekreativci, djeca i mladež iz Gečkovca i Vuglovca. Ovakav objekt im je potreban, jer poznato je da Gečkovec nema nikakvih društvenih prostora u kojima bi se mještani mogli sastajati i razvijati društveni život, dok se izbori održavaju u privatnim kućama.

Slična situacija je i u Vuglovcu, s time da stara, tijesna i derutna kućica koju su mještani dosad koristili za najnužnije sastanke nema uvjeta za preuređenje u društveni dom. Zbog nedostatka prostora dosad ni u Vuglovcu ni u Gečkovcu nije bile moguće organizirati bilo kakav vid organiziranog mjesnog društvenog života i okupljanja. A to će se, poručuju mještani, s novim domom ubuduće sigurno promijeniti.

print