Novosti

Ivanec se pridružuje svjetskoj akciji Sat za planet Zemlju 2017.

Srijeda

I Grad Ivanec u subotu će se, 25. ožujka, pridružiti svjetskoj akciji Sat za planet Zemlju 2017. Toga će dana od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena javna rasvjeta od rotora u Malezovoj ulici do rotora u Varaždinskoj (dio Malezove, dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s Cesarčevom, dio Vukovićeve, Augusta Šenoe, dio Ulice kralja Tomislava, Ulica braće Radića, dio Gundulićeve, dio Zelenog dola, dio Jezerskog puta, Jagićeva, Varaždinska).

Bit će ugašena i rasvjeta od semafora do Caritasova doma (Ulica Vladimira Nazora, dio Rajterove, dio Bistrice, Kukuljevićeva, dio Vinogradske),  kao i rasvjeta na crkvi Sv. Marije Magdalene u Ivancu.

S obzirom na to da je ovogodišnja akcija posvećena klimatskim promjenama i ekološkim problemima diljem svijeta, sudjelovanjem u njoj Grad Ivanec želi dati i svoj doprinos u očuvanju našega planeta te ujedno javnosti poslati poruku da svi zajedno moramo voditi računa o resursima koje trošimo.

Inače, ovu akciju već jedanaestu godinu zaredom organizira World Wildlife Found (WWF), jedna od najvećih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu okoliša, a Sat za naš planet već je nekoliko godina u Guinessevoj knjizi rekorda upisan kao najveća svjetska volonterska akcija, čiji su rezultati su iz godine u godinu sve bolji.

Prošle je godine javna rasvjeta bila ugašena u više od 7.000 gradova iz 178 zemalja. U Hrvatskoj je 68 gradova ugasilo svoja svjetla, a ove godine grad Ivanec u akciju se uključuje drugi put.

Ovim putem pozivamo i sve vas, poštovani građani, da i vi poduprete akciju Sat za planet Zemlju tako što ćete u spomenutom terminu ugasiti svjetla i time pokazati da podupirete napore kojima je cilj sprečavanje klimatskih promjena.

print