Novosti

I ivanečki branitelji u mimohodu ratnih postrojbi u povodu Dana branitelja Varaždinske županije

Petak

Svečanim mimohodom ešalona braniteljskih udruga koje su proistekle iz ratnih vojnih i policijskih postrojbi, u četvrtak je, 22. rujna, obilježena 25. obljetnica oslobođenja Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije.

Nakon mimohoda varaždinskim ulicama, polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Križa zahvalnosti pokraj crkve Sv. Nikole, ešaloni su postrojeni na Kapucinskom trgu, gdje je održana središnja svečanost na kojoj su se okupljenim braniteljima, roditeljima i rodbini poginulih te građanima obratili državni, županijski i gradski uglednici i sudionici ratnih zbivanja.

 I ove godine u svečani mimohod uključilo se i dvadesetak branitelja s područja Ivanca, koji su na bojišnicama širom naše domovine branili zemlju i stvarali suverenu i neovisnu državu. U mimohodu od Staroga grada do Kapucinskog trga koračali su i nositelji stjegova gradova i općina. Kao i lani, i ove je godine zastavu Ivanca ponosno nosio Franjo Matišić, hrvatski redarstvenik, pripadnik 5. bojne Tigrova i 7. gardijske brigade Puma.  

U ime grada Ivanca, svečanosti je prisustvovao dogradonačelnik Čedomir Bračko.

print