Novosti

Gradski čelnici obišli gradilišta u mjesnim odborima Ivanečka Željeznica i Stažnjevec

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Čedomirom Bračkom, pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stankom Rožmanom te s drugim suradnicima iz gradske uprave u srijedu, 18. studenog, obišao više gradilišta u mjesnim odborima Ivanečka Željeznica i Stažnjevec.

U društvu člana Vijeća Mjesnog odbora Josipa Brežnjaka u Željeznici je obišao lokalitet na kojemu je Grad Ivanec u suradnji s Vodnogospodarskom ispostavom Hrvatskih voda u Varaždinu izveo građevinski zahvat vrijedan 177.000 kuna. Hrvatske vode potok su „zacijevile“ i napravile pripremu za gradnju ceste, a Grad je nakon toga sagradio vrlo solidnu makadamsku cestu pa mještani sada više nemaju nikakvih problema s prelaskom.

Ono što građane Željeznice zacijelo najviše veseli jest njihov društveni dom čije uređenje i energetska obnova ulaze u završnu fazu. Zahvaljujući blizu 400.000 kuna vrijednim ulaganjima od strane Ministarstva gospodarstva i Grada Ivanca, dom je dobio vodu, struju, nove sanitarne čvorove i stolariju, uvedeno je plinsko grijanje i uređena je fasada. Vrlo zadovoljni opsežnim radovima na energetskoj obnovi, mještani najavljuju da će se već idućih dana uključiti u radne akcije te sami urediti vanjsku terasu i okoliš i sagraditi sjenicu.

U pratnji predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Stažnjevca Zvonka Sedlara, gradski čelnici i predstavnici gradske uprave istog su dana obišli i gradilište stare mjesne škole u tom naselju čija je energetska obnova također ušla u završnu fazu. Inače, energetsku obnovu stare škole s blizu 400.000 kuna financiraju Grad Ivanec i Ministarstvo gospodarstva.

S obzirom na to da je na objekt star 103 godine prethodno postavljen novi krov, stolarija, spušteni stropovi u glavnoj dvorani i u hodniku, sve instalacije i plinsko grijanje s radijatorima, škola je u odnosu na prijašnje trošno stanje postala gotovo neprepoznatljiva.

Sretan što se na stažnjevečkom području ove godine provodi (ili je već provedeno) više znatnih ulaganja u poboljšanje društvenog i komunalnog standarda građana, Z. Sedlar idućih dana najavljuje novo uključivanje mještana u akcije uređenja dom.

Domaćini i njihovi gosti obišli su i nerazvrstanu cestu u Hruškarima na kojoj je u cijeloj duljini uređen makadam, dok je asfalt položen na 200 metara najkritičnijeg dijela ceste. Isto tako, obišli su i Vinski potok, lokalni vodotok koji je tehnički uređen na dionici dugoj više od 500 metara, od ušća u Bednju do naselja.

print