Novosti

Dođite u nedjelju na mali Ljetni „Ivonjski fašink“ u organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska!

Petak

Pošto tijekom protekle dvije godine zbog epidemioloških razloga nije moglo organizirati tradicionalni zimski Ivonjski fašink, Društvo prijatelja narodnih običaja Maska iz Ivanca odlučilo je prvi put prirediti malu ljetnu karnevalsku povorku.

Bit će u nedjelju, 19. lipnja, na parkiralištu kod Caritasova doma Ivanec,  gdje će ovoga puta maškare udariti brigu na veselje u ljetnoj atmosferi.

Pred posjetiteljima će prodefilirati Međimurske krave iz Novog Sela na Dravi, Pingo iz Cestice, Etnografsko društvo iz Ormoža, Udruga žena iz Dragoslavca i Društvo Maska Ivanec te svi ostali koji su žele pridružiti ovoj nesvakidašnjoj povorci.

Naime, Društvo Maska poziva i velike i male da se i oni maskiraju i pridruže se zajedničkom krabuljnom plesu na završetku programa koji će i ove godine voditi ivanečki vicmaher Marijan Gotal.

Program počinje u 15 sati, kada maškare kreću na mimohod ivanečkim ulicama - od Srednje škole, Gajevom, Nazorovomte pokraj crkve, do parkirališta Caritasova doma.

I ovu manifestaciju, kao i gotovo sve ostale koje se održavaju u sklopu programa Dana grada, novčano podupire Grad Ivanec. Svima želimo dobru ljetnu karnevalsku zabavu!

print