Novosti

Više od stotinu sudionika iz pet osnovnih škola na 1. olimpijadi mladih planinara u organizaciji PK Ivanec

Ponedjeljak

U organizaciji Planinarskog kluba Ivanec u nedjelju je, 12. lipnja, na predjelu Šumi u podnožju Ivančice održana 1. olimpijada mladih planinara. Sudjelovalo je više od stotinu mladih planinara iz sekcija mladeži PK Ivanec i to iz osnovnih škola Ivanec, Maruševec, II. OŠ Varaždin, Klenovnika i Višnjice.

Nakon pozdravnih riječi Tomislava Friščića, predsjednika PK Ivanec, Olimpijadu je otvorio Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca.

Sudionici su se natjecali u pet disciplina - u planinarskoj štafeti, potezanju užetom, postavljanju šatora, orijentaciji, u vezivanju planinarskih čvorova i u planinarskom recitalu.

Sveukupni  pobjednik Olimpijade  je OŠ Ivanec, slijede II. OŠ Varaždin, Maruševec, Klenovnik i Višnjica.

Organizator je za sve sudionike osigurao obrok i piće, svi su primili zahvalnice za sudjelovanje, a tri prvoplasirane tri ekipe po disciplinama nagrađene su medaljama. Osnovnoj školi Ivanec pripao je veliki pobjednički pehar koji je mladima uručio predsjednik PK T. Friščić.

Planinarska olimpijada na Šumima pokazala se kao pun pogodak: Djeca su uživala u natjecanjima na svježem planinskom zraku i pokazivala spretnost, znanje i umijeće u specifičnim planinarskim disciplinama. Ovakvim radom s mladima PK Ivanec ne samo da stvara i odgaja novu generaciju planinara koja će se znati odgovorno ponašati prema prirodi i planini, već i onu koju će u budućnosti i sama biti nositelj brenda Ivanca kao Planinarskog grada.

print