Novosti

GRAD IVANEC POZIVA VLASNIKE Aktivirajmo zapušteno poljoprivredno zemljište, dostavite nam podatke!

Četvrtak

S obzirom na sve veći broj zapuštenih i neobrađenih poljoprivrednih površina, a s ciljem njihova ponovnog stavljanja u funkciju poljoprivredne proizvodnje, Grad Ivanec poziva sve privatne vlasnike takvih zemljišta s administrativnog područja grada na dostavu podataka za izradu baze poljoprivrednih zemljišta.

Spomenuta baza, koja će biti javno dostupna na službenoj web stranici Grada Ivanca, omogućit će vlasnicima poljoprivrednih zemljišta da:

  • oglase svoje površine s ciljem prodaje i/ili najma
  • s druge strane, zainteresirani kupci ili najmoprimci će na jednom mjestu pružiti dobiti pregled svih takvih dostupnih parcela. 

Ono što je posebno važno!

Baza će se povezati s nacionalnim sustavom identifikacije zemljišnih parcela ARKOD te na taj način svima zainteresiranima osigurati geografski pregled lokacija.

Unos podataka u bazu obavljat će Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove i to temeljem dostavljenih obrazaca, a svi zainteresirani bazu mogu lako pregledavati i pretraživati. 

Baza je već dostupna na web stranicama s oglednim primjerom o tome na koji način funkcionira. 

Za potrebe evidentiranja u bazi, vlasnici trebaju dostaviti svoje osobne podatke nužne za kontakt i to:

  • adresu, broj telefona, e-mail
  • podatke o lokaciji svoje parcele te i površini i vrsti poljoprivrednog zemljišta
  • molimo navesti želite li parcelu prodati ili je iznajmiti (možete se izjasniti i za obje varijante)

U bazi je, kao osnovni identifikator lokacije, potrebno unijeti čkbr.čestice iz vlasničkog ili posjedovnog lista. Znači, da bi podaci u bazama bili vjerodostojni, u bazu će se unositi čestice s riješenim imovinsko pravnim odnosima (ako vlasništvo ili posjedništvo nije 1/1, potrebna je suglasnost svih vlasnika/posjednika).

Ukoliko niste vlasnik zemljišta, nego posjednik, dostavljate podatke kao posjednik, te navodite podatke iz posjedovnog lista. Isti slučaj je ako za vašu česticu nema vlasničkog lista. 

Gruntovnica i katastar su dostupni onlin, te sve podatke koji su vam potrebni za prijavu možete prikupiti besplatno putem linka na https://oss.uredjenazemlja.hr/public/lrServices.jsp?action=publicLdbExtract;

Podatke je moguće dostaviti na sljedeći način:

  1. Popunjavanjem online obrasca OVDJE
  2. Popunjavanjem obrasca koji se nalazi ispod teksta i slanjem popunjenog obrasca na e-mail adresu [email protected] ili poštom na adresu Poslovna zona Ivanec d.o.o., Trg hrvatskih ivanovaca 9b, 42240 Ivanec
  3. Osobno: podići obrazac u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec, na adresi Vladimira Nazora 6/II te ga ponovno donijeti nakon popunjavanja
  4. Osobno: podići obrazac u prijamnoj kancelariji Gradske vijećnice, na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 9b te ga ponovno donijeti nakon popunjavanja 

U dogledno vrijeme, baza će se odgovarajućim informatičkim rješenjem pretvoriti u online preglednik na službenoj web stranici Grada Ivanca. 

Poziv za dostavu otvoren je danas i svima zainteresiranima na raspolaganju ostaje trajno.

print