Novosti

RADI RJEŠAVANJE PROBLEMA GUŽVI U DVORIŠTU ŠKOLE Uklonjena ograda, probijen izlaz u pravcu obilaznice

Srijeda

U skladu s dogovorom s Varaždinskom županijom kao osnivačem škole, jučer su izvedeni radovi kojima je cilj rješavanje gužvi u dvorištu OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu  i povećanje sigurnosti djece.

Izvedenim zahvatima otvoren je novi prometni koridor kojim će se promet ubuduće odvijati jednosmjerno na potezu Šabanova – krug škole - izlaz na obilaznicu. 

U tom cilju Grad je naručio radove (izveo ih je Ivkom d.d.) kojima je uklonjena školska ograda i uređen spoj na sadašnju makadamsku cestu prema poligonu, koju je Grad Ivanec upravo za te svrhe sagradio još prije nekoliko godina. 

Cesta je pripremljena za asfaltiranje i na nju će uskoro biti položen asfalt, i to u sklopu gradskog Programa gradnje komunalne infrastrukture. 

Otvaranje novog prometnog koridora omogućit će roditeljima da vozilom uđu u krug škole, da kratko stanu kako bi dijete izašlo ili ušlo u vozilo te da nakon toga jednosmjernimkoridorom izađu na novu cestu prema obilaznici. 

Ovakvo rješenje, smatra struka, optimalno je, kako po pitanju sigurnosti djece, tako i po pitanju izbjegavanja gužvi i ubrzanja prometa.

print