Novosti

IVANEC U rad puštena bežična Wi Fi mreža, korisnicima visokokvalitetan pristup brzom Internetu

Srijeda

U sklopu EU projekta WiFi4U, u Ivancu je u rad puštena bežična Wi Fi mreža kojom je svim korisnicima omogućen besplatan visokokvalitetan pristup brzom Internetu. 

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europske komisije,iz čijeg je natječaja Grad Ivanec povukao bespovratnih 15.000 eura.

Ova sredstva bila su namijenjena pokrivanju troškova za opremu i instalaciju pristupnih točaka za bežični Internet, a takvih je opremljeno ukupno 11 (9 vanjskih i dvije unutarnje) – po dvije na Gradskoj vijećnici i na Kinu Ivanec, tri točke su na Muzeju planinarstva te po jedna na objektima Poduzetničkog inkubatora, Policijske postaje, FINA-e te na gradskoj tržnici.

Namjena projekta bila je osigurati besplatan pristup Internetu za građane i posjetitelje preko točaka za Wi-Fi koje, kako je definirano natječajem, moraju biti u središtima društvenog javnog života, dakle, na prostorima kao što su trgovi, uprave, javne ustanove i sl.

Temeljem provedene javne nabave, Grad Ivanec je radove na izvođenju povjerio Optima telekomu.

Spajanje na besplatnu WIFI4EU mrežu je veoma jednostavno. Nakon odabira ponuđene mreže WiFi4EU, odaberite „Login“,a po uspješnom spajanju na mrežu prikazat će vam se tekst „Uspješno ste logirani“. 

print