Novosti

Planinarski klub Ivanec održao prezentaciju o usponu alpinističke ekipe na „krov“ Afrike

Petak

Opsežnom prezentacijom popraćenoj video snimkama i velikim brojem fotografija, članovi alpinističke sekcije Planinarskog kluba Ivanec u četvrtak su, 12. ožujka, brojnu publiku u Muzeju planinarstva Ivanec upoznali s detaljima svoga pohoda i osvajanja Uhuru Peaka (5.895 metara), najvišeg vrha afričke planine Kilimandžaro.

Jedan od najvećih uspjeha ivanečkih planinara publika je nagradila aplauzom upućenim alpinističkoj ekipi u sastavu Tomislav Friščić, Stjepan Kuštelega, Božidar Šoštar, Zdenko  Horvat, Ivan Prašnjak i Ladislav Juhas.

Sami sudionici ovog pohoda potom su posjetiteljima prenijeli niz osobnih iskustava i ispričali im zanimljive dogodovštine vezane uz pripreme i planove za put, zatim o samom putovanju od 7.300 kilometara zrakoplovom, o susretu s nepoznatom zemljom i kulturom te sa svojim domaćinima i domicilnim stanovništvom.

Također, pripovijedali su im o kulturnim posebnostima Tanzanije, o značajkama klime i vegetacije te ponajviše o samom usponu. Publici su bile zanimljive i priče o smještaju, prometu, o prehrani te o nizu drugih zanimljivih iskustava, a naročito o afričkom safariju.

Sve nazočne pozdravio je Nikola Nišević, o pripremama za put govorio je član Upravnog odbora PK Davor Pavleković, dok je planinar Marijan Friščić uvodno govorio stihove posvećene planinama.

Organizatori su uputili i riječi zahvale svim donatorima i sponzorima koji su im omogućili put u Afriku i uspon na Kilimandžaro. Među njima je bio i Grad Ivanec.

print