Novosti

Asfaltirane ceste i odvojci u Ivancu, Lukavcu, Gačicama, Margečanu, Radovanu, Stažnjevcu, Iv. Vrhovcu…

Utorak

Na širem području grada Ivanca i dalje se nastavljaju radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta, ulica i odvojaka iz gradskog Programa modernizacije za 2019. godinu.

Nakon što je modernizirano više odvojaka na području mjesnih odbora Horvatsko, Jerovec Gornji, Prigorec i Gačice, tijekom proteklih dana asfalt je položen na još niz cestovnih dionica.

Asfaltirana je i Radićeva ulica u Margečanu, dok je mještane Lukavca razveselilo asfaltiranje ceste pokraj društvenog doma, pri čemu je asfalt položen i na površini ispred doma, koje je glavno društveno okupljalište Lukavčana.

Također, asfaltirana je i cesta iznad autobusnog stajališta u Lukavcu.

Nadalje, asfalt je položen i na odvojak prema zaselku Severin u MO-u Radovan, zatim na odvojak Lončari u MO-u Stažnjevec te u Ivanečkom Vrhovcu (kod Poje, gdje je Grad preklani sanirao oborinsku odvodnju).

U sklopu istog programa asfaltiran je i pješački spoj Nazorova – Šabanova i uređeno 13 novih parkirnih mjesta na ulasku iz Šabanove ulice.

Radovi slijede i na području Cerja Tužnog, Ribić Brega i drugdje, a time realizacija ovogodišnjeg programa modernizacije ulazi u završnu fazu.

Kao što smo već izvijestili, ove godine na širem gradskom području modernizira se više od 5 kilometara cesta, a ugovorena vrijednost radova je 3,36 milijuna kuna.

Sve radove financira Grad Ivanec, a svotom od 391.000 kuna podupire ih Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Posao na modernizaciji cesta Grad Ivanec je, temeljem provedenog javnog natječaja, dodijelio PZC-u Varaždin.

print