Novosti

ODRŽAN BRDSKI MARATON I DRŽAVNO PRVENSTVO U TRAILU IVANEC-NOVI MAROF Iz Ivanca startalo 125-ero najboljih trkača iz cijele Hrvatske

Ponedjeljak

Uz tradicionalnu potporu Grada Ivanca, jučer je u organizaciji Atletskog kluba Varaždin, na stazi dugoj 42 km, održan 5. brdski maraton Ivanec - Novi Marof, koji je ujedno bio i državno prvenstvo Hrvatske u trailu. 

Stoga i ne čudi da se na startu u centru Ivanca okupilo 125-ero najboljih brdskih maratonaca i trail trkača iz cijele Hrvatske, od kojih je utrku istrčalo 123-oje. To su visoke brojke za ovakvu, ekstra tešku utrku, koja se trči rutom od Ivanca preko Ivančice do Pokojca, zatim preko Bele na Čevo do Grebengrada, s ciljem u Novom Marofu. 

Radi se o utrci s visinskom razlikom od 1850 metara, koja jeiznimno zahtjevna pa iziskuje vrhunsku fizičku spremnost.

Pobjednici maratona, ujedno i osvajači zlatne srebrne i brončane medalje na državnom prvenstvu su Josip Meštrić(AK Rika Kastav, 3:34:29), Andrej Hladnik (AK Varaždin, 3:46:34) i Nikola Špoljar (AK Zabok, 3:47:47).

U ženskoj konkurenciji pobjednice su Ivana Širić (AK Plitvice, 4:32:26), Mirjana Šimek Bilić (AK Sljeme 4:48:11) i Maja Urban (AK Maksimir 4:39:57).

Na startu utrke sve sudionike pozdravili su izaslanik gradonačelnika Goran Spasojević, gradski vijećnik, i direktorica TZ Ivanec Jelena Županić. Organizatori na čelu s predsjednikom AK Varaždin Josipom Lackovićem uputili su zahvalu na svekolikoj potpori Gradu Ivancu i Turističkoj zajednici. 

Kao i obično, i ovoga puta se u logistiku utrke uključila Katica Levanić, bivša dugogodišnja ivanečka atletičarka.

U sklopu glavne utrke održana je i trail utrka Bela-Marof na stazi od 16 km, gdje je sudionike također kratko pozdravila direktorica TZ Ivanec Jelena Županić, a dočekali su ih i članovi postrojbe vitezova ivanovaca iz Ivanca. Ovu je utrkuistrčalo 130 trkača, dok je na Marofskom mini trailu na 5 km sudjelovalo 45 trkača.

print