Novosti

Klinci oduševljeni predstavama o gospodarenju otpadom – glumce „Neuredne Zlatokose“ dvaput pozvali na „bis“

Petak

Kako je bilo i najavljeno, u sklopu EU projekta o održivom gospodarenju otpadom koji provodi Grad Ivanec s partnerima, počelo je i održavanje edukativnih predstava čiji je cilj da se njima na zabavan, ali i poučan način primjeren dobi djece, o pravilnom odlaganju otpada i odgovornom odnosu prema okolišu pouče i naši najmlađi.

Prve dvije predstave održane su u četvrtak i petak, 29. i 30. studenog, za učenike od 1. do 4. razreda ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

Klinci su doista uživali u izvedbi predstave „Neuredna Zlatokosa“ koju je, temeljem uputa projektnog tima Grada Ivanca te konzultacija s prosvjetnim i pedagoškim radnicima, napisala Marina Đurasek, i sama prosvjetna radnica, a izveli su je veliki i mali glumci Glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca.

Predstava je interaktivna, s fabulom „zamotanom“ u zabavnu priču o neurednoj Zlatokosoj te komunalnim radnicima Juri i Bruni koji cijelo vrijeme komuniciraju s djecom, prenoseći im pritom na ležeran način ciljane poruke o odgovornom odlaganju otpada.

Danas su ih Komedijaši toliko osvojili da ih je njihova mala publika dvaput pozivala na „bis“.

Tijekom prosinca Zlatokosa će biti izvedena i za mališane Dječjeg vrtića Ivančice te učenike još nekoliko ivanečkih područnih škola, a iduće godine bit će izvedena i za učenike OŠ Radovan i njenih područnih škola te za vrtićki odjel u Radovanu.

U glavnim ulogama su Miro Rohtek (komunalac Jura), Roman Sakalj (komunalac Bruno), Karla Bahun (Zlatokosa), Stjepan Hruškar (princ), Veronika Đurasek (princeza), Helena Hruškar (Štrumpf), Anamarija Komes (Snjeguljica) i Emanuel Rohtek (patuljak).

print