Novosti

U četvrtak, 5. listopada, 4. sjednica Gradskog vijeća Ivanca

Ponedjeljak

Za četvrtak, 5. listopada, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek sazvala je novu, 4. sjednicu najvišeg predstavničkog tijela Grada Ivanca.

Na dnevnom redu je 29 točaka, a većina ih je vezana uz drugi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna za 2017. godinu.

U vezi s time, na dnevnom su redu izmjene i dopune financijskih planova poslovanja u 2017. godini gradskih ustanova – Dječjeg vrtića Ivančice i Gradske knjižnice i čitaonice Gustav Krklec, kao i izmjene svih programa koji su sastavni dio proračuna, a to je program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, program održavanja komunalne infrastrukture te programi javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi i sportu.

Uz njih, pred vijećnicima će se naći i odluka o raspodjeli sredstava za redovito financiranje političkih stranaka, zatim, odluka o zakupu i kupoprodaji prostora u vlasništvu Grada Ivanca te donošenje zaključka o oslobađanju obveze plaćanja komunalnog doprinosa.

Nadalje, vijećnici će razmotriti i odluke o imenovanju članova više povjerenstava – za ravnopravnost spolova, za dodjelu javnih priznanja, za ocjenu arhitektonske uspješnosti, za imenovanje ulica i trgova te Odbora za predstavke, pritužbe i prijedloge građana i Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga.

Članovi Gradskog vijeća bit će informirani i o imenovanju članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Ivančice i Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Đuro Arnold.

Prethodno će vijećnici razmotriti i financijska izvješća o poslovanju gradskih ustanova u prvoj polovici godine, zatim, izvješće gradonačelnika o korištenju sredstava proračunske zalihe u prvoj polovici godine, polugodišnje izvješće o izvršenju gradskog proračuna za 2017. godinu kao i izvješće o radu gradonačelnika u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine. 

Na dnevnom redu je i godišnje izvješće Dječjeg vrtića za pedagošku godinu 2016./2017. kao  i prijedlozi izmjena i dopuna Statuta Vrtića.

Sjednica počinje u 18 sati.

print