Novosti

Sportski tišljari pobjednici „Kotlića“ – za Pro vite prikupljeno 4.820 kuna

Utorak

U nedjelju, 25. lipnja, u ivanečkom gradskom parku noževe je nabrusilo, a kuhače ukrstilo dvadeset i pet ekipa na tradicionalnoj manifestaciji u povodu Dana grada Ivanca - Ivanec kuha. I ove godine natjecalo se u pripremi gulaša u kotliću.

Velik odaziv udruga, mjesnih odbora, sportskih i lovačkih društava,  kvartovskih ekipa i stranačkih podružnica  potvrđuju da Kotlić i dalje ostaje najpopularnija i najveselija manifestacija višednevne proslave Dana grada Ivanca

Nakon nešto više od tri sata kuhanja, dodavanja raznih začina, gljiva i tajnih sastojaka, došao je red da stručni žiri u sastavu Josip Kelemen, šef kuhinje restorana KTC-a, Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje hotela Trakošćan i Biserka Hranić, voditeljica kuhinje Osnovne škole Ivanec, ocijene skuhano.

- Ove godine konkurencija je bila jaka, svi gulaši bili su jako dobri, nijanse su odlučivale – poručio je Josip Kelemen, član žirija.

S obzirom na to da su ekipe ove godine pokazala zavidno kulinarsko umijeće, dodijeljeno je šest nagrada, tri glavne i isto toliko utješnih.

Ovogodišnji laureati Kotlića bili su ekipa Sportski tišljari predvođeni glavnim kuharom Marijanom Gotalom.

Drugo mjesto pripalo je ekipi HDZ-a – Podružnice Ivanec, a treće mjesto glazbenom sastavu Veseljak iz Punikvi, koji je ove godine kuhao prvi put.

Za nagrade ovogodišnjih pobjednika pobrinuo se glavni sponzor manifestacije Mesna industrija Braća Pivac iz Vrgorca, dok je zlatnu, srebrnu i brončanu kuhaču poklonilo poduzeće Stol –interijer d.o.o. vlasnika Mladena Canjuge.

Utješne nagrade za četvrto, peto i šesto mjesto je, redom,  pripalo Skrajskim pajdašima koji su kuhali s KUD-om Salinovec, Društvu za sportsku rekreaciju Ivanec i Udruzi građana Prigorec. Ekipe su nagrađene pletenim košarama punim povrća kako bi nastavile fino kuhati i isprobavati recepte za dogodine. Košare je poklonio Stjepan Petak iz Bedenca, a povrće je sponzorirao Trgovački obrt Bagrem Štefice Bencek.

Za dobru atmosferu pobrinuo se glazbeni sastav Faringaši.

Sve prisutne obišao je i zahvalio im gradonačelnik Milorad Batinić s dogradonačelnicom Lidijom Kozina, koji je na kraju, zajedno s voditeljicom Mesnice Pivac Biserkom Fištrek, najboljim ekipama uručio nagrade.

Manifestacija je i ove godine imala humanitarni karakter, a prikupljen novac – ukupno 4.820 kuna - uplaćen je gradskoj Humanitarnoj fundaciji Pro vitae.

print