Novosti

Na 8. ivanečkom gospodarskom sajmu izlagalo 72 izlagača iz četiri županije

Ponedjeljak

U sklopu Dana grada Ivanca održan je 8. ivanečki gospodarski sajam.

Otvoren je u petak, 23. lipnja, u poslijepodnevnim satima, a na svečanosti otvaranja govorili su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, predsjednik Udruženja obrtnika Ivanec Darko Lončar, a domaćinima se kratko obratio i Dušan Strnad, načelnik Općine Ivančna Gorica iz Slovenije, s kojom Grad Ivanec partnerski radi na zajedničkom projektu u sklopu Interrega Slovenija – Hrvatska.

Sajam, na kojemu su ove godine izlagala 72 izlagača iz Međimurske, Zagrebačke, Krapinske i Varaždinske županije otvorio je Dragutin Gložinić, novi predsjednik Županijske gospodarske komore Varaždin.

Uz predstavnike obrtničkih komora Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa te Udruge ugostitelja Varaždin, otvaranju je u ime generalnog pokrovitelja Dana grada i Gospodarskog sajma – Mesne industrije Braća Pivac iz Vrgorca, nazočila i voditeljica Mesnice Pivac u Ivancu Biserka Fištrek.

Nakon otvaranja, svi gosti i uzvanici obišli su štandove te se potom zadržali na druženju u posebnom izložbenom prostoru Mesnice Pivac.

U subotu, 24. lipnja, na središnjoj je bini priređeno i izvlačenje nagrada za posjetitelje Gospodarskog sajma. Nagrade za posjetitelje izdvojili su sami izlagači, pri čemu su 42 izlagača izdvojila proizvode od kojih su formirana 33 nagradna paketa.

Najvrjednije nagrade osigurao je Tesla d.o.o. Ivanec. Nagradu vrijednu 5.000 kuna (kupon za legalizaciju objekta) osvojila je Josipa Turčin iz Punikvi, dok je nagradu vrijednu 2.000 kuna (kupon za energetsko certificiranje obiteljske kuće do 400 m2 ili stana) osvojio Davor Žukina iz Ivanca. Nagrade je izvukao gradonačelnik Batinić.

Glavne nagrade pokrovitelja, poklon bonove Mesnice Pivac (500, 300 i 200 kuna), osvojili su Božica Vrček, Matija Novak i Ivana Matić, svi iz Ivanca. Sretne dobitnike izvukla je voditeljica Mesnice Pivac B. Fištrek.

print