Novosti

Stotine maškara sudjelovale na Ivonjskom fašinku 2017.

Utorak

Dani karnevala proteklih su dana održani i u Ivancu. Ivonjski fašink i ove je godine organiziralo Društvo prijatelja narodnih običaja Maska, a tijekom dva sata na ivanečkoj se špici predstavilo gotovo 600 maškara iz 20 maskiranih skupina iz Istarske, Međimurske, Krapinske i cijele Varaždinske županije te nikad brojnije kurentske grupe iz slovenskog Vidma, Draženaca, Podlehnika i Leskovca (iz tog su mjesta stigle čak tri skupine).  

Uz njih, na špicu su doplesale i maskirane skupine iz Labina (Labinjonska folšarija), iz Udruge građana Prigorec, KUD-a Salinovec i KUU-a Stažnjevec, Udruge maškara Črna sraka iz Sračinca, kao i Muffini iz Bratovštine sv. Josipa Martani iz Voće te lafre iz Turčišća, Kvitrovca, Lobora, Murskog Središća, Nedelišća, Novog Sela na Dravi, Cestice i drugih mjesta.

Nakon što je gradonačelnik Milorad Batinić ceremonijalmeštru Marijanu Gotalu i prvoj dami karnevala Vlasti Friščić predao ključeve Grada, počela je urnebesna fašnička fešta u kojoj su, po običaju, maškare nesmiljenoj kritici izvrgnule sve i svašta.

Nakon su osudile i spalile Princa fašnika, maškare su zabavu nastavile u dvorani KTC-a u Ivancu.

Ivonjski fašink i ove je godine održan uz financijsku potporu i logističku pomoć Grada Ivanca kao pokrovitelja. Uz mnoštvo sponzora, pomoć u organiziranju karnevala izdvojila je i Turistička zajednica grada Ivanca.

print