Novosti

Počela je 44. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa - Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija

Srijeda

Počela je 44. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu 2016.", pod motom "Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija'', a u koju se uključuje i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec.

Radi se o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a provodi se u svih 130 društava u RH.

U ovogodišnjoj akciji prikupljaju se dobrovoljni novčani prilozi i hrana.

Za poklonjen novac, građanima se uručuje bon zahvalnosti, odnosno u tu svrhu pripremljen bookmark/označivač stranica, u vrijednosti  5 kuna, ovjeren žigom GDCK Ivanec. Svaki bookmark ima svoj broj i sukladno tome su distribuirani na teren.

Za vrijeme trajanja akcije, u tjednu od 10.-15. listopada, aktiviran je i donatorski broj telefona 060 90 11 (cijena poziva 6,25 kuna, PDV uključen).

Akcija započinje 13. listopada i traje do 15. studenog ove godine.

Ovogodišnju akciju Solidarnosti, GDCK Ivanec provest će na slijedeće načine:

a) Prikupljanjem novčanih sredstava

  1. Prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga putem novčanih bonova zahvalnosti obavljat će se u svim osnovnim i srednjim školama na području djelovanja GDCK Ivanec te u nekoliko poduzeća s kojima GDCK Ivanec ostvaruje suradnju unazad nekoliko godina. Na teren je distribuirano bonova u vrijednosti ukupno 15.000,00 kn.
  2. Na uplatu novčanih donacija pozvana su i pojedina poduzeća koja rade na području djelovanja GDCK Ivanec

b) Prikupljanjem hrane za pakete humanitarne pomoći HCK

Prikuplja se: brašno, ulje, riža, sol, šećer, juhe, tjestenina, konzerve, paštete, marmelada, čaj, sok, deterdženti za rublje i suđe, šampon, sapun i sl).

Građani svoje donacije mogu donijeti u GDCK Ivanec tijekom listopada.

Sva prikupljena novčana sredstva će se, sukladno odluci Odbora GDCK Ivanec, utrošiti na kupnju prehrambeno-higijenskih paketa povodom predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana za socijalno-ugroženo stanovništvo iz evidencije GDCK Ivanec. GDCK Ivanec u evidenciji socijalno-ugroženih osoba ima preko 300 obitelji s područja gradova: Ivanca i Lepoglave i općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

Radi se o obiteljima koje teško žive, sa skromnim ili nikakvim prihodima, često od socijalne pomoći; također, o obiteljima koje imaju djecu i koje žive od dječjeg doplatka, a djeca nemaju ni novu garderobu ni nove igračke. Često je riječ o obući i odjeći iz Crvenog križa ili neke druge humanitarne organizacije.

Nadalje, obitelji kojima treba pomoć su, u pravilu, bez mogućnosti da djeci osiguraju ono što svi smatramo ''normalnim''. Neke od njih imaju djecu s teškoćama u razvoju, a odlazak s njima na rehabilitaciju im je otežan, jer im je to teško financijski podnijeti.

Mnoge osobe su stare i bolesne, žive u udaljenim, ruralnim područjima, u vlažnim i derutnim prostorima i trebaju našu pomoć.

O tijeku akcije, donatorima, iznosima prikupljenih sredstava, kao i konačnim rezultatima akcije, GDCK Ivanec izvješćivat će javnost putem medija.

Kako bismo postigli što bolji uspjeh ovogodišnje akcije ''Solidarnosti'' pozivamo vas da se uključite i tako zajednički pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija

Povezani dokumenti

print