Novosti

Održan je 11. memorijalni turnir u čast tri poginula vukovarska branitelja

Ponedjeljak

U organizaciji braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave u petak i subotu, 19. i 20. kolovoza, održane su manifestacije u znak sjećanja na tri poginula vukovarska branitelja – Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića. Nakon polaganja cvijeća na njihova posljednja počivališta na kameničkom groblju i molitve koju je predvodio vlč. Dragutin Joč, na sportskom igralištu u Jerovcu otvoren je 11. memorijalni nogometni turnir.

Pozdravljajući rodbinu poginulih, gradske čelnike Ivanca i Lepoglave, gradske vijećnike i predstavnike PU varaždinske i PP Ivanec, okupljenima se obratio predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Vladimir Debeljak, predsjednik Organizacijskog odbora. Zahvaljujući svima koji su omogućili njegovo održavanje, a napose glavnim pokroviteljima – Gradu Ivancu i Gradu Lepoglavi – Debeljak je naglasio da je ovaj turnir zalog sjećanja i trajne uspomene na sve branitelje koji su darovali život za slobodnu i neovisnu domovinu.

Nakon obraćanja lepoglavskog gradonačelnika Marijana Škvarića, turnir je otvorio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Posebno pozdravljajući rodbinu poginulih, naglasio je da već 11. turnir zaredom govori da braniteljske udruge dobro izvršavaju zadaću koju su preuzele, a to je – ne zaboraviti istinu o Domovinskom ratu:

- Ovakve manifestacije našu Hrvatsku čine čvršćom i jačom, pogotovo s obzirom na aspiracije susjedne države da sudi našim braniteljima koji su sudjelovali u obrani domovine – istaknuo je M. Batinić.

Nakon toga je sin poginulog branitelja Stjepana Vusića, Kristijan, uručio spomen plaketu i nogometnu loptu dječacima NK Ivančice i NK Lepoglave koji su revijalnu nogometnu utakmicu odigrali rezultatom 5:1.

Na seniorskom turniru sudjelovalo je deset momčadi. Pobjednik turnira je Dubravec, drugi je DŠR Žarovnica, a treći Gregur Invest & Plinmont iz Ivanca. U tradicionalnoj utakmici branitelja i njihove djece, rezultatom 4:2 slavili su mlađi.

Obilježavanje sjećanja na poginule branitelje nastavlja se u srijedu, 23. kolovoza, kada će predstavnici braniteljskih udruga sudjelovati u procesiji župe Kamenica povodom blagdana sv. Bartola apostola, položiti vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježju u Kamenici te nazočiti svetoj misi.

print