Novosti

POZIV GRAĐANIMA Predstavljanje programa potpora Grada Ivanca za energetsku obnovu obiteljskih kuća te mjera iz Javnog poziva za obnovljive izvore energije u obiteljskim kućama (3.XI.)

Petak

Temeljem velikog interesa i upita građana, poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. i Grad Ivanec, u suradnji s vanjskim suradnicima, organiziraju predstavljanje Programa gradskih potpora za energetsku obnovu obiteljskih kuća, s mogućnošću da od Grada ostvare 5.000, 7000 do max. 15.000 kuna bespovratnih potpora.

Također, na istom skupu bit će prezentirani i detalji aktualnog Javnog poziva koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama (EnU-2/22).

Prezentacija će se održati u četvrtak, 3. studenog, u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec (Vladimira Nazora 6/II), s početkom u 18:00 sati.

Ulaz je slobodan za sve, a na prezentaciji će zainteresirani građani moći dobiti stručne upute i detaljnije podatke o ovoj tematici.

U uvodnom dijelu, građani će od strane predstavnika Grada Ivanca biti upoznati s detaljima gradskog programa kojim je predviđeno da sva kućanstva koja se odluče za cjelovitu ili djelomičnu energetsku obnovu obiteljskih kuća radi smanjenja potrošnje energije, od Grada ostvare pravo na povrat uloženih sredstava u visini 5 do 10% od ukupnog max. opravdanog troška investicije.

Direktorica Poslovne zone Lana Labaš osvrnut će na mjere iz Javnog poziva Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje građanima stoje na raspolaganju po pitanju obnovljivih izvora energije (OIE) te načinu ostvarivanja bespovratnih sredstava.

U nastavku će o tehničkim propozicijama javnog poziva govoriti mag. ing. el. Goran Ribić i mag. ing. aedif. Jerko Bošković. 

Oni će se pobliže osvrnuti na dokumentaciju koja se mora dostaviti, certifikate, troškovnike, potrebne energetske uštede itd.

Detaljan dnevni red nalazi se u dokumentu u nastavku teksta, a napominjemo kako će sudionici odgovarati i na pitanja građana.

Svim građanima sugeriramo da se odazovu prezentaciji i da se detaljno informiraju o mogućnostima ostvarivanja bespovratnih sredstava po otvorenom Javnom pozivu, ali i općenito o ulaganjima u obnovljive izvore energije.

Ne treba posebno naglašavati da je riječ o tematici koja je vrlo aktualna zbog velikog rasta cijena klasičnih energenata, a što će potaknuti vlasnike obiteljskih kuća i drugih objekata da traže nova, jeftinija rješenja i da ulažu u alternativne izvore energije.

print