Novosti

GRAD IVANEC Novi letak o pravilnom razvrstavanju otpada u kućanstvu

Utorak

Grad Ivanec je tiskao novi letak za građane o pravilnom razvrstavanju i odlaganju otpada u kućanstvu.

Letak je proteklih dana u suradnji s Ivkomom d.d. distribuiran na adresu svih kućanstava na administrativnom području grada. 

Sadržaj je koncipiran popularno, na način da građanima na jednostavan i razumljiv način pruža detaljne informacije o tome koji se otpad u pojedine spremnike/vreće mora odlagati te što se nikako u njih ne smije odlagati.

Budući da je Grad nabavio žute spremnike (za odlaganje plastičnog otpada) i plave spremnike (za papir) za sva kućanstva i da ih je većina građana već preuzela, preuzimanje ovih vrsta otpada ubuduće će se obavljati isključivo putem kanti, dakle, ne više putem žutih i plavih vreća.

Međutim, kako još uvijek ima građana koji nisu preuzeli svoje kante, svi takvi pozvani su da ih u krugu Ivkoma d.d. u Ivancu preuzmu što prije, a najkasnije do kraja ove godine, kako ne bi došlo do problema u preuzimanju otpada. 

Napominjemo da je provedba ovakvih informativnih aktivnosti o pravilnom odlaganju otpada zakonska obveza gradova i općina, koja im je propisana Zakonom o gospodarenju otpadom. 

Isti zakon obvezao je sve JLS-ove da u sklopu svoje mrežne stranice uspostave i održavaju posebnu rubriku sa svim bitnim informacijama o gospodarenju otpadom na svom području.

Na mrežnim stranicama Grada Ivanca takve informacije možete naći u rubrici Održivo gospodarenje otpadom.

print