Novosti

SUTRA U IVANEČKOM GRADSKOM PARKU Dođite na Gljivarijadu i mini sajam OPG-ova našega kraja

Petak

Članovi Gljivarskog društva Ivanec su u šumama, gljive se beru kako bi bile svježe za izložbu i determinaciju, a „bruse“ se i druge zadnje pripreme za sutrašnju manifestaciju u velikom gradskom parku.

A na njoj će se moći vidjeti izložba gljiva ivanečkih šuma, probati gulaš od više vrsta gljiva iz kotlića koji će se pripremati na licu mjesta, moći ćete promatrati uzorke gljiva pod mikroskopom, vidjeti pokaznu edukativnu vježbu potrage za tartufima uz pomoć psa tartufara, a bit će tu i nekih iznenađenja te poklona za velike i male posjetitelje. Kiša će, valjda, stati, barem tako tvrde prognoze.

Sve građane koji su se predbilježili za stabalce klonirane ivanečke lipe pozivamo da ih preuzmu istog dana u vremenu od 9.30 do 13 sati. 

Podjela će biti organizirana s kamiona koji će biti parkiran na ulazu u ivanečki park, kod stare ivanečke lipe. Svaki građanin dobit će i prigodan poklon Grada.

Očekuje vas i ponuda OPG-ova i drugih izlagača – Udruge vinograda Peharček te OPG-a Berislav Geček, OPG-a Josip Hranić, OPG-a Stjepan Petak, OPG-a Željko Đurin, a predstavit će se i OPG Ernoić Zdenka, OPG Nataša Veić, OPG Branko Vidaček, OPG Hrvoić te Turistička zajednica grada Ivanca.

Ova lijepa manifestacija novi je doprinos Grada, ivanečkih udruga i tvrtki te svih građana Ivanca obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja.

Posebno pozivamo sve učitelje i profesore (priroda i društvo, biologija i dr.) da s učenicima razgledaju izložbu.

Jednako tako su svi roditelji, bake i djedovi pozvani da sutra u park dovedu djecu i mališane te da svi zajedno u njemu provedu poučan i zabavan dan.

Na obilazak izložbe pozvane su i sve ivanečke i gostujuće udruge, osobito planinarska društva te izletnici i planinari koji se vikendom u povećanom broju upućuju na vrh Ivančice.

Ova manifestacija provodi se u sklopu pojačanih aktivnosti na brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada. 

Satnice i sadržaji dostupni su klikom na plakat u prilogu ovoga teksta.

Povezani dokumenti

print