Novosti

U SUSRET USKRSU Postavljeno je uskrsno stabalce na gradskoj špici – ukrasite ga i vi vlastitim pisanicama!

Ponedjeljak

Danas je postavljeno uskrsno stabalce na gradskoj špici, a djelatnice gradske uprave okitile su ga pisanicama sačuvanim iz prošlih godina, kada se na tradicionalnom kićenju drvca znao okupiti velik broj djece, roditelja, baka i djedova.

Na žalost, ovu lijepu manifestaciju i ove nam je godine ukrala korona, zbog koje se ponovno ne može održati manifestacija Uskrs u Ivancu, s uskrsnim sajmom, dječjim igrama i kićenjem drvca.

No, korona nam ipak ne može ukrasti onu posebnu radost i atmosferu koju nam donosi ovaj najveći kršćanski blagdan.

Stoga pozivamo svu djecu i roditelje da – kad idu u šetnju ili nekim drugim poslom prolaze kroz gradsku špicu – da stabalce okite svojim pisanicama i da na taj način pošalju poruke radosti, nade i vjere da će i ova epidemiološka noćna mora jednom prestati kako bismo se svi mogli vratiti normalnim životnim tokovima, druženju i životu na koji smo navikli.

Drvce je poklonila Šumarija Ivanec, postavili su ga djelatnici Ivkoma d.d., a slamu pod stabalce donirao je Davor Matuza. Hvala svima!

Uz današnje fotografije kićenja drvca, donosimo vam i galeriju fotografija iz 2019. godine, kako bismo se svi ponovno prisjetili uskrsne atmosfere prije korona krize. Neusporedivo, na žalost.

print