Novosti

GRAD IVANEC Predstavljen projekt uređenja središnjeg Trga sv. Margarete u Margečanu

Ponedjeljak

U nazočnosti brojnih mještana i članova DVD-a, u mjesnom vatrogasnom domu u petak je, 12. lipnja, predstavljen projekt uređenja središnjeg Trga sv. Margarete u Margečanu.

Projekt je to koji već dugo sanjaju članovi Vijeća MO-a na čelu s predsjednikom Zvonkom Brežnjakom te mjesna Udruga građana Margareta.

Nakon pozdravnih riječi Z. Brežnjaka, građanima se obratio gradonačelnik Milorad Batinić. Osvrćući se na višegodišnje planove i dogovore s Vijećem MO-a o načinu uređenja trga, naglasio je da su sada sve pripreme za radove u finalnoj fazi.

Čeka se izdavanje građevinske dozvole, a radovi će krenuti odmah nakon provedenog postupka javne nabave. Dio radova obavit će se ove godine, a projekt uređenja u cijelosti će biti dovršen iduće godine (s obzirom na manjak sredstava u proračunu zbog coronakrize).

Projekt uređenja trga predstavio je arhitekt iz Studija Nexar Marko Friščić.

Radovima će, istaknuo je, biti obuhvaćene tri zone. Zona trga bit će uređena za manifestacije (južni dio) te za igru, sport i rekreaciju (sjeverni dio). Na poseban način uredit će se i druga zona, koja obuhvaća ulaz u školsku zgradu i predtrg, dok treća zona obuhvaća uređenje sportskog igrališta za mali nogomet, košarku i rukomet. 

- Elementi tradicije koji su specifični za margečanski kraj protezat će se cijelim trgom. Jedan od takvih elemenata je i tradicija pletenja šibom. U suradnji s lokalnom zajednicom na centralnoj točki trga uredit će se ambijentalni paviljon koji će biti opleten šibom – istaknuo je, među ostalim, M. Friščić te mještanima prikazao nekoliko virtualnih projekcija izgleda budućeg trga.

S obzirom na to da su istog dana lokalni vatrogasci dobili navalno vozilo te da je početak uređenja trga pred vratima, predsjednik MO-a Z. Brežnjak zahvalio je gradonačelniku i njegovu timu na potpori ovim i drugim projektima koji se provode u Margečanu i okolici (nedavno je stigao asfalt do zadnje kuće na području MO-a Margečan), a posebno i gradskim vijećnicima iz ovoga kraja Danici Prašnjak, Josipu Grđanu i Zdenku Đurasu.

U nastavku zbora, građani su gradonačelniku postavili niz pitanja vezanih uz lokalni život. Sa Zbora građana MO-a Margečan šire ćemo izvijestiti u novom izdanju Ivanečkih novina.

print