Novosti

Predstavljena knjiga „Maša i Filip – izvan okvira“ autorica E. Slunjski i M. Lančić

Ponedjeljak

U prepunoj dvorani ivanečkog Muzeja planinarstva u petak je, 8. veljače, predstavljena knjiga „Maša i Filip – izvan okvira“ dviju autorica – prof. dr. sc. Edite Slunjski s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Marine Lančić, odgojiteljice u ivanečkom Dječjem vrtiću Ivančice.

Nakon pozdravnih riječi v.d. ravnatelja Muzeja planinarstva Marine Držaić, koja je u ime Grada Ivanca pozdravila skup, poželjela dobrodošlicu u Ivanec uglednim gošćama iz akademske zajednice te predstavnicima struke iz brojnih dječjih vrtića iz cijele Varaždinske županije i šire, nazočnima se obratila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić.

Ističući da ove godine ivanečki vrtić obilježava 60 godina rada te da su na prvom mjestu oduvijek bila djeca i realizacija programa koji doprinose razvitku djetetovih umnih potencijala i kreativnih sposobnosti, istaknula je da je M. Lančić prva autorica koja ostavlja pisani  trag o inovativnom načinu rada s ivanečkom djecom.

Poželjevši joj još puno novih uspjeha u radu, uputila je i zahvalu dr. Slunjski što je prepoznala kvalitetu Marinina rada i što joj je svojom potporom davala vjetar u leđa.

S puno pohvala autoricama, nazočnima se obratila i recenzentica prof. dr. sc. Jasna Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

Ističući da je E. Slunjski stalo da svoje akademsko znanje podijeli i predoči tako da ga svi razumiju, uputila je niz pohvala radu Marine Lančić kao praktičarke, ocijenivši dragocjenim njezin doprinos nastojanju za poticanje i održavanje autentične volje za učenjem koja djeca prirodno imaju u predškolskoj dobi.

Znanstvena novakinja na Odjelu za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Iva Debeljak je knjigu „Maša i Filip – izvan okvira“ također ocijenila kao vrijedan pedagoški materijal namijenjen svima koji odgajaju i obrazuju djecu.

-Marina je primjer odgajatelja koji radi na svom razvoju i usavršavanju u cilju postizanja još veće kvalitete rada. U našoj struci ona uživa visoku reputaciju i često je pozivana na skupove kako bi pokazala primjere svoje prakse -  naglasila je I. Debeljak.

Riječima zahvale svima koji su je podržavali, a osobito roditeljima za koje je istaknula da su joj bili partneri i saveznici, te dr. Slunjski, auditoriju se obratila i Marina Lančić.

Istaknuvši da joj je velika inspiracija u radu bila njena nećakinja Maša (iz naslova knjige), poručila je da bi joj bilo osobito drago kad bi knjiga doprla i do roditelja.

Ističući da joj je knjiga ostvarenje sna, osobite zahvale na podršci uputila je dr. E. Slunjski. Ona pak je komplimente uzvratila, uz napomenu da je odradila samo „infrastrukturu“, dok je sav praktični sadržaj prezentirala Marina.

Promocija ove knjige prvi je događaj kojim je Dječji vrtić Ivančice počeo obilježavati 60. godišnjicu svoga rada.

print