Novosti

Dječja manifestacija Zebice – tičeki se ženiju u gradskom parku u subotu, 9. veljače

Petak

Tisuću balona i brojni šareni ukrasi kojima će biti urešen cijeli gradski park, a koje će djeca nakon fešte moći ponijeti sa sobom, tek su dio svatovske atmosfere koja sutra vladati u velikom ivanečkom gradskom parku u kome će se ponovno održati dječja manifestacija Zebice – tičeki se ženiju.

Tičeke peti put za redom priređuje Udruga udomitelja Nada, a njome organizatori od zaborava žele otrgnuti  pučke predaje koje govore o tome kako su, nakon cjelonoćne urnebesne svatovske zabave, ptičji svatovi na grančicama stabala običavali ostaviti male poklone za djecu.

A dok bi dječica po snijegu u voćnjacima tražila darove, događalo se da im usput ozebu nožice i ručice pa otuda i naziv – zebice.

Ptičice će, poručuju iz Nade, i ove godine svakom djetetu ostaviti slatki poklon, pa su svi roditelji, bake i djedovi pozvani da svoju djecu i unuke na živopisno okupljanje u park dovedu u 15 sati te da čuju program koji će izvesti mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Bambi i gosti Nade koji ovoga puta stižu iz Ormoža.

Sve sudionike ptičje svadbe, i velike i male, očekuje prava svatovska atmosfera, jer kakva bi to svadba bila bez slatkih i ostalih delicija!

Svi troškovi manifestacije pokriveni su iz projekta koji je Nada uspješno kandidirala na natječaj Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a za čiju provedbu joj je odobreno 25.000 kuna.

print